Uutiset

Janalle paikka …naisten suomensarjaan

Janakkalan Janan naisten pesäpallojoukkue pelaa ensi kaudella suomensarjassa. Seuralle myönnettiin paikka, kun Pesäpalloliitto täytti luopuneiden seurojen paikkoja.

Kuluneella kaudella Jana voitti maakuntasarjan etelälohkossa oman alkulohkonsa, mutta taipui nousukarsinnassa toisen alkulohkon ykköselle Helsingin Roihun kolmosjoukkueelle.

– Roihu luopui nousupaikastaan ja meille kakkosena tarjottiin paikkaa. Seura odottaa innolla tulevaa kautta suomisarjassa, kertoo Janan naisten kesän 2014 pelinjohtaja Joni Lintula.

– Harjoitusrinki muodostuu tällä hetkellä viime kauden pelaajista, jotka ovat ilmaisseet halunsa kovaan työhön. Pelaajarinkiin tehdään täydennyksiä talven mittaan. Tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen ja pelaajiston kehittäminen seuraaville vuosille. Joukkue on kovin nuori.

Suomensarjassa on kaudella 2015 yhteensä 35 joukkuetta. Kuluneella kaudella pelattiin neljässä lohkossa, joista Hämeenlinnan Paukku voitti lounaislohkon ja nousi karsintojen kautta ensi kaudeksi Ykköspesikseen.

– Jana ja Paukku neuvottelevat parhaillaan seurayhteistyöstä, joka koskisi seurojen edustusjoukkueita ja yhteistä B-tyttöjen joukkuetta. Janan taustaorganisaatio tarvitsee myös laajennusta. Sarjatason nousu edellyttää tiettyjä vaatimuksia olosuhteisiin ja varainhankintaan, Lintula linjaa. (HäSa)

Asiasanat