Uutiset

Janan ja Tarmon nuorille mitaleita ja pistesijoja hallista

Kantahämäläisnuoret onnistuivat hyvin viikonlopun yleisurheilun SM-hallikisoissa kolmella eri paikkakunnalla. Sijoituksia viiden parhaan joukkoon tuli yhteensä kahdeksantoista.

Sunnuntain päätöspäivänä Turussa lähimmäs mitalia ylsi Janakkalan Janan Valtteri Välläri, joka venytti M17-pituudessa tuloksen 653.

Samalla tuloksella SM-pronssin sai Julius Toivola (JyväskKU), mutta hänen sarjansa toiseksi pisin hyppy oli parempi kuin Vällärin ja näin janalainen jäi niukasti neljänneksi.

Toinen janalainen Iikka Alinqué jäi ennätyksestään (616) ja oli 17:s tuloksella 569. Kahdeksan hyppääjän finaalikierroksille vaadittiin 623.

M22-seipäässä Ville-Veikko Hanninen oli viiden hyppääjän joukossa myös neljäs tuloksella 426.

Heikki Nieminen eteni 200 metrin alkueränsä voittajana ajalla 23,20 neljän juoksijan M22-finaaliin, mutta jätti varotoimena finaalin juoksematta. Mestaruuden voitti Joni Vainio-Kaila (LaitJy) ajalla 22,70.

Hämeenlinnan Tarmosta N19-viidensiä olivat Nea Hyvärinen 800 metrillä (2.22,63) ja Sara Papunen korkeushypyssä (163). N17-300 metrillä Jonna Härkönen kellotti 47,34 (34:s) ja Nea Laine 48,16.

200 metrillä riihimäkeläinen Netta Myllynen (Savonlinnan Riento) kiihdytti N19-välierävoittoon ajalla 25,90, mutta jäi yhteisajoissa viidenneksi ja karsiutui neljän juoksijan finaalista.

Janalle viikonloppu toi kolme SM-mitalia, kun Niko Koskinen taivutti kultaa M19-seiväshypyssä ja hopealle ylsivät Ella Junnila N17-korkeudessa ja Jerry Pöllänen M19-keihäässä. Lisäksi tuli neljä pistesijaa.

– Pientä epäonneakin oli, mutta kolmeen mitaliin ja hyviin muihin sijoituksiin olen tyytyväinen, varsinkin kun menestystä tuli eri lajiryhmistä. Pölläsen Jerry nousi vuoden kilpailutauon jälkeen positiivisesti esille. Ensi viikonloppuna on vielä SM-hallimoniottelut ja sitten alkaa peruskuntokausi kohti kesää. Huhtikuun puolivälissä suuntaamme Portugaliin harjoitusleirille, kertoi Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Tarmon SM-mitalisti oli Nea Hyvärinen N19-keihäshopeallaan ja lisäksi tuli kuusi muuta sijoitusta viiden parhaan joukkoon. Myös Lammin Säkiä sai pistesijan. Riihimäen Kiskolle SM-pronssia toi Anni Siirola N19-kiekonheitossa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic