fbpx
Uutiset

Janan lahjakkuudet loikkivat eliittivoittoihin - katso kuvia kisoista

Janakkalan Janan Valtteri Välläri ja Iikka Alingué hätyyttelivät loikkapaikalla lajeissaan 7 ja 14 metrin rajoja seuran isännöimissä nuorten eliittikisoissa. Lauantain kilpailuja Liinalammella häiritsivät sadekuurot ja pyörivä tuuli.

18-vuotias Välläri ponnisti M19-sarjan pituushypyn voittoon tuloksella 693. Hän paransi kahdesti ennätystään senttimetrillä.

Välläri oli tyytyväinen hyppyihinsä, mutta oli kisan jälkeen huvittuneen harmistunut rajapyykin karkaamisesta.

– Seitsemän metriä alkaa vain kummitella. Saisi vaikka vähän myötätuulta taakse. Tänäänkin luvattiin myötäistä, mutta tuntui, että oli koko ajan vastaista. Kyllä se sieltä tulee, kun vain saa kunnon hypyn, janalainen toivoo.

Vällärin kisa oli nousujohteinen. Omat ennätykset syntyivät neljännellä ja viidennellä hypyllä. Kuudes näytti lentävän jo seitsemään metriin, mutta oli yliastuttu.

– Alkuun hypyt eivät lähteneet mihinkään, ja sai vähän hakea lankkua, kun olosuhteet olivat tällaiset. Juoksu oli vähän sekaisin. Lopussa, kun juoksu osui lankulle, lähti aika hyviä siivuja, Välläri kertoo.

Nuorukaisen tavoitteena on ajoittaa kunto SM-kisohin, mutta seitsemän metriä saisi mennä rikki ennen sitä.

– Saisi ennen Kalevan kisoja tulla, että pääsisi mukaan. Nyt kun sinne pääsee rankingilla vain 16 parasta, voi olla, että se vaatii seitsemänmetrisen.

16-vuotias Iikka Alingué puolestaan paransi kolmiloikassa ennätystään lähes puolella metrillä lukemiin 13,90. Hänen mielestään 14 metriä oli saavutettavissa.

– 14 metriä hain, mutta jäi siitä ihan hyvä fiilis. Tulos oli säähän nähden mielestäni ihan hyvä. Kyllä tiesin, että olen kunnossa, kun harjoituksissa on tullut vedettyä 13,5:tä, Alingué kertoo.

14-metriä on tavoitteena tänä kesänä. Loikkaajan mielessä on kirkkaana Janan ennätys 14,30. Se vaatii sekä vauhtijuoksun, että loikkien venyyttämisen parantamista.

– Jos 14,5:een asti pääsisi, niin se olisi täysi onnistuminen. Nuorten SM-kisoista tietenkin tavoittelen mitalia, jos sitten pääsisi nuorten Ruotsi-otteluun, Alingué haaveilee.

Hämeenlinnan Tarmon junioreista palkintopallille ylsi N19-sarjan kiekonheitossa Pinja Karhunen. Hän jäi ennätyksestään yli metrin, mutta voitti pronssia tuloksella 41.57.

Varsinkin kiekonheittoa haittasi sateesta märkä rinki.

– Se vaikutti tosi paljon, kun en saanut lopussa tukijalkaa pitämään. Ei päässyt vetämään kunnolla, ja kiekko lähti huonoon asentoon. Jos olisi ollut kuivaa, tulos olisi ollut monta metriä parempi, Karhunen pohtii.

Nuoren kiekonheittäjän kauden päätavoite on jälleen Kalevan kisoissa.

– Sinne olisi ihan hieno päästä, kun olen ollut muutamana aiempanakin vuonna. On aika kova treeni vielä, pitää harjoitella aika paljon. Toivoisin, että tulos olisi lähellä viittäkymppiä.

Sprintterilahjakkuus Nea Laine ei kyennyt pikajuoksuissa kauden parhaimpiinsa. Sadalla metrillä Laine juoksi toki viidenneksi ja alle 13 sekunnin ajalla 12,98. 200 metrillä hän jäi kahdeksanneksi tuloksella 26,74. HäSa

Asiasanat

Menot