Uutiset

Janan naiset lohkovälieriin

Janakkalan Janan naiset päättivät suomensarjan runkosarjan voittoon, kun vieraskentällä Haminan Palloilijat kaatui lukemin 2–0 (12–2, 2–0). Näin Jana nousi etelälohkon kolmanneksi.

Ensimmäisellä jaksolla Jana karkasi kolmen kunnarin myötä jaksovoittoon. Ensin kakkospalkittu Pinja Saario (1+2/1) löi kakkosrajasta läpi.

Ykköspalkittu kolmosvahti Sanimaria Selinko (2+3/3) yllätti Haminan kopparit, löi kahdesti keskeltä takaa läpi ja kiersi kaksi kunnaria. Janan tehonainen onnistui myös kärkilyönneissään (10/11).

Kertaalleen kotiutuksissa onnistuivat myös Iida Järvinen (1/3) ja Ellinoora Ojala. Juoksuja toivat Fanni Kanerva, Annariikka Hietala, Sohvi Korhonen sekä jokerina pelannut C-juniori Iida Miettinen.

Toisella jaksolla Jana piti Haminan nollilla ja teki tarvittavat juoksut. Jokeri Kirsi Tuominen ja Jonna Luopa (2/0) löivät vuorollaan Senni Korhosen (0/3) kotiin.

– Ulkopeli oli hyvää koko pelin ja tärkeää oli, että taso säilytettiin. Sillä pystyy hoitamaan pelejä, vaikka toisella jaksolla sisäpelimme oli vaikeaa. Takapaloja tuli paljon, summasi Janan pelinjohtaja Ilkka Surakka.

Alun perin Janan tavoitteena oli tälle kaudelle sarjapaikan säilyttäminen. Hyvin käyntiin lähtenyt kausi vei nousijajoukkueen kuitenkin kärkitaistoon ja pelit jatkuvat lohkon sisäisissä välierissä Hyvinkään Tahkoa vastaan.

– Heti keskiviikkona pelataan Hyvinkäällä ja ensi lauantaina Janakkalassa ja katsotaan sitten, mikä on tilanne. Kahdella voitolla parempi etenee lohkofinaaliin. Meillä on paineeton tilanne, hienosti on edetty ja peli on kehittynyt hyvälle tasolle, Surakka iloitsi.

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020