Uutiset

Janan naiset vahvassa vedossa

Janakkalan Janan naisten edustusjoukkue otti pesäpallon suomensarjassa kauden viidennestä kotipelistään Turengin Kansanpuistossa kolmannen voiton kukistamalla Kuusankosken Puhdin lukemin 2–0 (9–2, 7–2).

Koko alkukauden kenttäremontin takia vieraspelejä pelannut Jana ohitti sarjataulukossa Kuusankosken ja nousi jo neljänneksi eli etelälohkon välieräpaikalle.

– Nyt oli laajalla rintamalla onnistumisia. Alkukauden lyöntivoimasta on paljon pois, mutta nuoret pelaavat hienosti ja kun heidän pelaamistaan katselee, sehän on kuin pistäisi rahaa pankkiin. Omassa tavoitteessamme vähintään olemme sarjassa ja paineita ei tarvitse ottaa, iloitsi Janan pelinjohtaja Mika Järvinen.

Jana tuli tuttuun tapaan terävästi peliin ja loi tilanteita sekä käytti ne tehokkaasti hyväkseen osin Kuusankosken ulkopelin avustuksella.

Avausjakso ratkesi jo ensimmäisessä vuorossa, jossa Katri Oksanen (1/2), Hanna Merenheimo sekä vasta toisen suomensarjapelinsä pelannut D-ikäinen Julia Kuusijoensuu (1/1) löivät juoksut ja kolme juoksua tuli vapaataipaleilla.

– Kuusankoskella ei ollut ykköslukkari matkassa, mutta se ei selitä kaikkea. Otin yllätysmerkeillä kotiin ja hyvin upposivat merkatut lyönnit. Puristettiin omaa peliämme ja se riitti. Ja Kanervan Fanni oli taas ihan elementissään lukkarina, Järvinen kuvasi.

Toisella jaksolla Jana sai pari juoksua harhaheitoilla ja mailanvarressa onnistuivat ykköspalkittu Fanni Kanerva (1/2), kakkospalkittu Anna Ala-Kauhaluoma (2/2), Hanna Merenheimo (2/1), Sanimaria Selinko (1/2) ja Iida Järvinen (2/1).

Kotiin juoksivat myös Ellinoora Ojala (0/2), Pinja Saario, Annariikka Hietala ja Riina Kanerva.

Janan kiivas pelitahti, kolme peliä viiteen päivään, jatkuu torstaina Kansanpuistossa helsinkiläistä Puna-Mustia vastaan. HäSa

Asiasanat