Uutiset

Janan naisilla nuori joukkue pesiskentillä 

Janakkalan Janan naisten edustusjoukkue lähtee puolustamaan viime kaudelta kolmossijaa pesäpallon suomensarjaan. Avauspeli on torstaina Kuusankoskella Puhtia vastaan.

Janan sarjaohjelma on erikoinen, sillä se pelaa ensin kaikki kahdeksan vierasotteluaan. Kotiavaus on vasta 30. kesäkuuta ja siitä runkosarjan loppuun eli elokuun alkuun ohjelmassa on vain kotipelejä.

Syynä ovat Kansanpuiston kotistadionin kenttätyöt, joiden aikana Turenkiin saadaan kesäkuun aikana uusi hiekkatekonurmikenttä.
Janan pelinjohtajina toimivat Mika Järvinen ja Antti Järvinen.

– Olemme Hämeenlinnan Paukun ykköspesisjoukkueen farmijoukkue ja ringissämme on parisenkymmentä pelaajaa. Nuoren joukkueemme runko on B-tyttöjen superista ja C-ikäisistä täydennettynä muutamalla aikuispelaajalla, ykköspelinjohtaja Järvinen kertoo.

– Minimitavoite on sarjapaikan säilyttäminen, mutta jos pelit lähtevät sujumaan, niin sarjataulukon puolivälin yläpuolelle on hyvät mahdollisuudet. Vahvuuksiamme ovat nuoruus ja innokkuus sekä hyvät kokeneemmat pelaajat. Tärkein tavoite on kuitenkin antaa nuorille kokemusta naisten peleistä.

Järvinen povaa etelälohkon kärkijoukkueeksi Paukkua.

– Se on ennakoissa suosikki, mutta muiden kanssa tulee tasaista vääntöä. Oman lisänsä sarjaan tuovat kaksoisedustukset ja karenssipäivät niillä joukkueilla, joilla on edustusjoukkue ylemmällä sarjatasolla. Mutta kaikki pelit lähtevät tilanteesta 0–0, Järvinen pohtii.

 

Asiasanat

Päivän lehti

3.7.2020