Uutiset

Janan naisilla voitokas kotiavaus

Janakkalan Janan naisjoukkue esiintyi helluntaipäivänä ensi kertaa kotiyleisölle pesäpallon suomensarjassa ja vastaan tuli etelälohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Kuusankosken Puhti.

Nuorella ryhmällä kauteen lähtenyt Jana näytti olevansa oikealla sarjatasolla ja otti kolme pistettä lukemin 2–0 (5–4, 7–6). Näin nousijajoukkueen voittotili aukesi jo toisessa ottelussa.

– Hieno peli. Joukkueella oli erittäin hyvä asenne ja ne asiat, mitä haettiin, onnistuivat. Kohtasimme harjoituspeleissä kahdesti Kuusankosken ja hävisimme molemmat pelit niukasti. Niiden pohjalta tehtiin ennakot tähän peliin, kertoi Janan pelinjohtaja Ilkka Surakka.

Jokeriosasto nousi ensimmäisen jakson alussa ratkaisurooliin. Kirsi Tuominen löi kahdesti ajotilanteista juoksun ja kertaalleen onnistui Katri Oksanen.

Mari Koskisen (3/1) onnistuneella kotiutuksella Jana meni kolmannen vuoroparin aloittavalla jo 4–1-johtoon, mutta Kuusankoski nousi tasoittavallaan tasoihin.

Neljännellä vuorollaan Jana rakensi tilanteita, otti aikalisän ja heti perään ajolähdöstä Koskinen löi kakkospalkitun siepparin Aino Ala-Kauhaluoman (0/2) kotiin.

Tasoittavalla lukkari Sohvi Korhonen jatkoi onnistuneesti Kuusankosken sisäpelin sekoittamista ja kakkoskoppari Pinja Saario nappasi tärkeän kopin. Näin jakso Janalle 5–4.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat vahvasti, mutta tasoittavallaan Jana kuittasi ja nousi 5–2-johtoon.

Jonna Luopa (2/2) kotiutti kahdesti ajotilanteista ykköskärki Saarion (0/2), Koskinen kertaalleen kolmoskopparina urakoineen Ellinoora Ojalan ja pari juoksua tuli harhaheitoilla.

Kuusankoski hivuttautui neljännessä vuorossa jälleen tasoihin 6–6 kotijoukkueen ulkokentän avustuksella.

Jana tuli viimeiseen sisävuoroon hakemaan lisäpistettä, rakensi kahden palon jälkeen tilanteen, otti aikalisän ja jokeri Kirsi Tuominen (3/0) löi toisen jokerin Katri Oksasen (1/3) kotiin. Näin myös toinen jakso Janalle 7–6.

– Aikalisillä haimme jaksojen ratkaisuhetkillä juoksijoille lepohetkeä. Tällä kertaa molempien jälkeen onnistuimme. Tiukat paikat toivat puolin ja toisin harhaheittoja ja pallon polttelua, Surakka tuumasi.

Ykköspalkinnon Janasta sai lukkari Sohvi Korhonen (1/1), joka kolmen muun pelaajan tavoin urakoi jo aamulla C-tyttöjen SM-karsinnassa.

– Ja lisäksi pelaan vielä maakuntasarjaa. Kaudessa pelejä tulee varmaan kuutisenkymmentä, mutta ei se haittaa, mukavaa on pelata paljon. Suomensarjassa on tietenkin kovimpia pelejä, mutta ne kehittävät. Tänään onnistuin hyvin, kuten koko joukkue. Meillä oli rento tunnelma ennen peliä, vaikka oli kotiavaus, Korhonen jutteli. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic