Uutiset

Janan naisille piste Helsingistä

Janakkalan Janan naiset matkustivat pesäpallon suomensarjaotteluun Helsinkiin, jossa vastaan tuli kaksi ensimmäistä peliään jaksoin 2–1 voittanut Roihun kakkosjoukkue.

Jana vei ensimmäisen jakson, Roihu toisen ja kun supervuoro meni kotijoukkueelle, olivat Roihun voittolukemat jälleen 2–1 (3–4, 5–3, 1–0s). Janasta palkittiin Iida Järvinen (2/1) ja Riina Kanerva (0/2).

– Enemmänkin olisi voitu saada, mutta pistekin on tärkeä. Likoilta hyvä peli taas, en osaa pettynytkään olla. Monella tytöllä on monta peliä alla, mutta hyvin jaksoimme helteessä. Nyt meillä oli kokoonpanossa neljä C-tyttöä ja hyvin täyttivät paikkansa. Olen iloinen nuorten otteista, kommentoi Janan pelinjohtaja Mika Järvinen.

– Ekalla jaksolla noustiin hienosti takaa ohi jaksovoittoon. Toisella jaksolla Roihun lyönti alkoi napsua paremmin ja he saivat hyvillä välilyönneillä pinnoja. Ja merkatulla välilyönnillä tuli myös superin ratkaissut pinna, ei voitu sille mitään.

Janan urakka jatkuu perjantaina Hyvinkäällä Tahkoa vastaan ja kymmeneen päivään joukkue pelaa neljä suomensarjaottelua. Torstaina Janan C-tytöt pelaavat Keravalla. HäSa

Tampereen monitoimiareena on saamassa valtiolta miljoonia

Tampere. Tampereelle kaavailtu monitoimiareena on saamassa merkittävää rahoitusta valtiolta. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaltiokunta päätti tiistaina, että se puoltaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) esityksestä areenan rakentamiseen enintään 18 miljoonan euron valtionavustusta.

Valtio osallistuisi rakennuskustannuksiin vuosina 2017–2019. Valtiontuelle on vielä saatava komission hyväksyntä.

– Monitoimiareena lisää Tampereen ja koko Pirkanmaan vetovoimaa ja kansainvälistä kiinnostavuutta, Grahn-Laasonen sanoi tiedotteessa.

Tampereelle on kaavailtu uutta keskusareenaa jo vuosien ajan. Yli puolen miljardin investointikokonaisuus sisältää jäähallin lisäksi toimisto-, liike- ja hotellitilaa sekä asuntoja. Kokonaisuus rakennettaisiin kannelle junaradan päälle. STT

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic