Uutiset

Janan pesisnaiset nousukarsintaan

Janakkalan Janan naisten pesäpallojoukkue aloittaa sunnuntaina nousukarsintaottelut suomensarjaan Helsingin Roihun kolmosjoukkueen vieraana.

Maakuntasarjan etelälohko pelattiin kahdessa alkulohkossa, joiden voittajat ratkaisevat nousupaikan paras kolmesta -järjestelmällä.

Toinen kohtaaminen on lauantaina 20. syyskuuta Turengin kansanpuistossa ja tarvittaessa heti sunnuntaina ratkaiseva kolmas ottelu jälleen Helsingissä.

Molemmat joukkueet asettivat kauden alussa nousun tavoitteeksi ja olivat alkulohkoissaan vakuuttavia. Keskinäisen kohtaamisen vei Roihu kesäkuun alussa jaksoin 2–0 (13–0, 18–2).

Janan ykköspelinjohtaja Joni Lintula on silti luottavainen.

– Roihu on voittanut kaikki joukkueet selkeästi. Meitä vastaan ratkaisivat harhaheitot ja kolme läpäriä. Ne kun saadaan pois, niin meillä on täysi mahdollisuus yllättää Roihu, joka tosin pystyy peluuttamaan myös suomensarjaa pelanneita pelureita.

– Runkosarja meni niin kuin tavoitteet oli asetettu, mutta yllättävänkin suvereenisti. Hävittiin kolme jaksoa ja kaksi pelattiin tasan. Kausi tähän asti saa arvosanan 10+.

Lintula suuntaan katsetta myös jo tulevaisuuteen.

– Alueemme pesäpalloilun nousu on havaittu kauempanakin. Janan C-tytöt olivat SM-sarjassa kymmenensiä ja Hämeenlinnan Paukun naiset pelasivat sensaatiomaisen kauden nousten Ykköspesikseen. Nyt meillä on iso haaste voittaa Roihu. Enkä yhtään ihmettele, jos kolmen vuoden kuluttua täällä pelattaisiin Superpesistä täysin paikallisten kasvattien voimin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic