fbpx
Uutiset

Janan pikaviestikvartetti SM-finaalin seitsemäs

Janakkalan Janan pikaviestimiehistö Juho Rönkä, Valtteri Välläri, Ville-Veikko Hanninen ja Heikki Nieminen onnistui SM-viestien avauspäivänä Helsingin perinteikkäällä Eläintarhan kentällä etenemään 4×100 metrillä alkueristä finaaliin, jossa sijoitus oli seitsemäs.

– Tunnelmat ovat katossa, eipä juuri Janan joukkueita miesten SM-finaaleissa ole nähty. Finaalissa oli pientä hankaluutta vaihtojen kanssa, mutta sekin meni ihan ok. Alkuerä juoksu oli loistava. Huomenna miehet juoksevat 4×400 metriä ja onnistuessaan mahkut ovat samoille sijoille, hehkutti Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Alkuerässä Jana kiri erävoittoon ajalla 42,17 ja finaalissa joukkue kellotti 42,67. Edellä kuudentena oli Turun Urheiluliitto (42,42).

Mestaruuteen juoksi Porvoon Akilles (40,88) joukkueella Viktor Kantele, Willem Kajander, Victor Fagerholm ja Lauri Tuomilehto. Mestaruus oli SM-viestien 104 vuoden historiassa porvoolaisille kautta aikain ensimmäinen ja heti perään P15-kvartetti otti seuralle toisen mestaruuden.

– Juoksu kulki ja hienolta tuntui lasketella kavereiden ohi voittoon, 17-vuotias ankkuri Tuomilehto myhäili.

Hämeenlinnan Tarmon mieskvartetti Aaro Forss, Hannu Hämäläinen, Niko Nyman ja Arttu Seppänen kellotti alkuerässä ajan 41,88, mutta viestipäivä päättyi ikävästi hylkäykseen ratarikon takia.

– Juoksu oli juuri sellainen kuin oli suunniteltu, ratarikkoa lukuun ottamatta. Meillä oli hyvät vaihdot ja aika olisi riittänyt kirkkaasti finaaliin. Totta kai tämä on pettymys, mutta tällaista urheilu on, Hämäläinen harmitteli.

Naisten pikaviestin voitti HIFK (46,83) joukkueella Jasmin Showlah, Matilda Bogdanoff, Adelaide Jallow ja Cecilia Sandell.

– Vaihdot otettiin varman päälle, meillä oli vain yksi viestiharjoitus takana, mutta hienosti vedettiin, Bogdanoff iloitsi.

Tarmolaiset juoksivat alkuerässä ajan 50,01 (15:s) joukkueella Siiri Ijäs, Noora Kauranen, Jonna Härkönen ja Erika Ahvenharju.

Tarmon N17-kvartetti Iida Lehtonen, Nea Laine, Jenni Rämö ja Petra Kallionpää jäi hyvällä ajalla 49,31 finaalipaikasta vain 0,29 sekuntia ja oli 35 joukkueen joukossa alkuerien kymmenes. Ikäluokan mestaruuden voitti HIFK suomenennätysajalla 46,66.

T15-pikaviestiin oli ilmoittautunut eniten joukkueita (63) ja Tarmon nelikko Emilie Arkko, Tuuli Toivonen, Enni Saarinen ja Hulda Havia juoksi alkueränsä kakkoseksi ajalla 52,76 (24:s).

Tammelan Ryskeen M17-pikaviestijoukkue Juuso Kuusinen, Oskari Kaseva, Eetu Kurkikangas ja Atte Kurkikangas eteni finaaliin ja oli seitsemäs (45,16).

Avauspäivänä juostiin viisi suomenennätystä ja ratkottiin 16 mestaruutta, joista HIFK vei viisi. Yleisten sarjojen 4×800 metriä voittivat naisissa IK Falken ja miehissä Lahden Ahkera. HäSa

Asiasanat

Menot