Uutiset

Janan pituushyppääjät menestyivät kotikentällään

Janakkalan Janan pituushyppääjät kunnostautuivat lauantaina kotikentällään Liinalammella käydyssä Vattenfall-cupin seurafinaalissa. Sarjavoittoon ponnistivat Ella Junnila (N17) ja Valtteri Välläri (M16). Junnilan voittotulos oli 510, jonka riihimäkeläinen venytti viimeisellä hypyllään. Myös Välläri leiskautti 650 kantaneen voittohyppynsä viimeisellä kierroksella. Komea hyppy oli myös nuoren tervakoskelaisen uusi oma ennätys (aiempi ennätys 637).

Janalaisista palkintopallille ylsivät myös Onni Ruokangas ja Ilona Mononen. Ruokangas oli toinen P11-sarjan keihäänheitossa tuloksella 34,08. Mononen kartutti puolestaan seuransa pistetiliä sijoittumalla kolmanneksi T11-sarjan pituudessa tuloksella 410.

Ella Junnilan pituusennätys on 522. Myös lauantaina hyppy kulki hyvin, vaikka parannettavaakin jäi.

– SM-kisoissa olin kymmenes tuloksella 517, mutta nyt juoksu ei oikein pyörinyt, 16-vuotias Junnila kuvaili.

Toiseksi tyttöjen pituuskisassa ylsi Lapuan Virkiän Jonna Peritalo tuloksella 506. Kolmas oli Lempäälän Kisan Eerika Reunanen 497 kantaneella hypyllään.

Junnilan voitto seuracupin pituuskisassa ei ollut yllätys, vaikka korkeushyppy onkin riksulaisen paraatilaji. Kotkan SM-kisoissa viikko sitten hän voitti Suomen mestaruuden seuransa ennätyksellä 172.

Valtteri Välläri oli yhtä hymyä lauantain kisan jälkeen. 16-vuotias pituushyppääjä odotteli jo SM-kisoissa pitkiä siivuja. Kotkassa hän oli viides tuloksella 636.

– Nyt hyppääminen sujui todella hyvin. Tulin lankulle hieman kovemmalla vauhdilla ja se oli oikea ratkaisu. Kotikentällä on myös aina kiva kilpailla, sillä täällä on hyvä hyppypaikka, muistutti Välläri.

Välläri on menestynyt myös ottelijana. Ensi kaudesta alkaen Valtteri taitaa kuitenkin keskittyä entistä enemmän pituushyppyyn.

– Eiköhän siinä niin käy. Ennätyshyppy kauden loppuun lisää vain harjoitteluintoa, Välläri pohti.

M16-sarjan pituuskisa oli jännittävä koitos. Hyvin nimittäin Liinalammella urakoivat myös Ilmajoen Kisailijoiden Aleksi Haapala ja Lempäälän Kisan Aleksi Mustonen, jotka ylsivät molemmat tulokseen 646.

Jana petrasi pari sijaa

Janakkalan Jana ylsi hyvään sijoitukseen myös seuracupin finaalin loppupisteissä. Giga-sarjan (10 000–25 000 asukkaan kunnat) finaalissa Jana oli yhdeksäs kaikkiaan 16 seuran kisassa.

Vattenfall-cupin voiton nappasi tänä vuonna kisan suosikkeihin lukeutunut Lempäälän Kisa pistein 372,5. LeKi oli ykkönen myös vuosi sitten.

36 urheilijan joukkueilla käydyssä 11–17-vuotiaiden kisassa toinen oli Raision Kuula (326,5) ennen IF Falkenia (322).

Jana paransi viimevuotista sijoitustaan parilla pykälällä. Seuran pistesaalis oli 242.

– Se oli ihan hyvä tulos. Palkintopallisijojen lisäksi moni nuori urheilija paranteli ennätyksiään ja ylsi hyville sijoille tiukoissa kisoissa, muistutti Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Vattenfall-seuracup huipentui lauantaina Helsingin olympiastadionilla pinkaistuun viestikisaan, johon pääsi Liinalammen finaalin kaksi parasta seuraa. Ruotsi-maaottelussa myös kaikki neljällä paikkakunnalla kilpailleet cupin finalistit osallistuivat kunniakierrokselle.

– Seuracup on kiva kauden huipennus urheilijoille. Seuroille se on puolestaan tukipylväs, joka vastaa oikeastaan entisiä seuraotteluita, valmennuspäällikkö Kataja vertaili. (HäSa)

Asiasanat

Menot