Uutiset

Janan Sara Papunen seitsenottelun SM-viides

Janakkalan Janan Sara Papunen jatkoi hyvää kauttaan ja taisteli N17-seitsenottelun viidenneksi ennätyspisteillään 4479 nuorten SM-moniotteluissa Nummelan urheilukentällä.

Avauspäivän jälkeen Papunen oli kolmantena ja ennen päätöslajia toisena, mutta tiukka 800 metriä pudotti sijoitusta. Ajalla 2.41,15 mitaliin jäi matkaa kolme sekuntia ja tunnelmat olivat kaksijakoiset.

– Näytti viikolla jo siltä, etten pysty täällä edes kilpailemaan flunssan takia, joten siihen nähden olen tyytyväinen. Kolmessa lajissa tuli oma ennätyskin. Erityisesti juoksuissa sairastelu tuntui ja juuri tuon kolme sekuntia jäin kauden parhaastani kasilla, Papunen summasi.

Suomenmestariksi otteli selkeällä erolla jo avauspäivän jälkeen johtanut Lappajärven Veikkojen Juulia Ojala (4941) ennen Saga Kivekästä (4633) ja Vilma Mainiota (4524).

Papusen hyvät suoritukset eivät olleet yllätys. Hyvänä kilpailijana tunnettu janalainen oli kaksi viikkoa sitten Turussa 17-vuotiaiden SM-kisoissa neljäs sekä pika-aidoissa että korkeudessa ja silloin molemmissa lajeissa syntyi ennätys.

Avauspäivänä Nummelassa näissä lajeissa syntyi jälleen uudet ennätykset ja sunnuntaina myös keihäs lensi ennätyslukemiin 32,99 ja paras pituushyppy kantoi 518.

– Kausi on kokonaisuutena ollut hyvä ja joka lajissa on menty eteenpäin. Päälajini ottelun lisäksi on korkeushyppy, Papunen kertoi.

P15-viisiottelu urakoitiin yhden päivän aikana ja Janan Valtteri Välläri otteli seitsemänneksi ennätyspistein 2946. Myös kolmessa lajissa syntyi uusi ennätys: 100m aidat 15,28, keihäs 36,56 ja 1000m 3.08,00.

SM-kultaa voitti Limingan Niittomiesten Toni Keränen (3491) ja muut mitalistit olivat Elias Ylöstalo (3270) ja Santeri Vehviläinen (3259).

Valmennuspäällikkö Jari Kataja oli tyytyväinen janalaisten viikonloppuun.

– Sairastumisten takia joukkueemme kutistui ja Sarakin otteli toipilaana, mutta tämä oli hyvä kauden lopetus meille. Molemmilta hyvä ottelu, he ovat monipuolisia urheilijoita. (HäSa)

Asiasanat