fbpx
Uutiset

Janan yleisurheilu- ja valmennusryhmät käynnistyvät

Janakkalan Jana yleisurheilun ympärivuotiset yleisurheilukoulut ja valmennusryhmät aloittelevat kauttaan lokakuussa. Janakkalan Janan urheilijan polku tarjoaa urheilijalle jatkumon liikuntaleikkikoulusta yleisurheilukoulun ja valmennusryhmien kautta aikuisurheiluun saakka. Eri-ikäisten ryhmiä toimii Turengin lisäksi myös Tervakoskella sekä Parolassa.

Perinteisten valmennusryhmien ohella tarjolla on myös juoksuryhmä ja heittoryhmät (keihäs ja pyörähtävät heitot). Keihään tekniikkaa valmentaa Mikko Halvari ja kiekon, kuulan ja moukarin valmennuksen aloittaa Ville Halvari. Juoksuryhmän valmentajina jatkavat Petteri ja Auli Aalto.

– Odotan itse oppivani paljon uusia asioita valmentamisesta ja tietenkin näkeväni innokkaita nuoria. Tavoitteena on pitää laadukkaita harjoituksia ja saada uusia nuoria kiinnostumaan heittolajeista, Ville Halvari kertoo.

Auvo Pasanen (NVT) ottaa vastuun 14–15-vuotiaiden valmennuksesta ja valmennuspäällikkö Jari Kataja valmentaa yli 15-vuotiaita. Noora Jakobsson hoitaa 12–13-vuotiaiden valmennuksen. Essi Pullinen ja Julia Saarinen vetävät Turengin 9–11-vuotiaiden ryhmää.

Nuorisopäällikkö Jukka Peltosen vastuulle ja ohjaukseen jäävät muun muassa Turengin 7–8-vuotiaiden, Tervakosken ja Parolan 7–9-vuotiaiden yleisurheilukoulut.

Ryhmissä on vapaana yksittäisiä paikkoja, mutta Parolan yleisurheilukouluun ja 14–15-vuotiaiden valmennusryhmään toivotaan erityisesti lisää urheilijoita.

– Tuohon vanhempien ryhmään toivomme sellaisia nuoria, jotka haluavat treenata tavoitteellisesti. Vaikkapa SM-mitalin kiilto silmissään, valmennuspäällikkö Jari Kataja vinkkaa.

Janakkalan Janan yleisurheilujaostolla on takanaan menestyksekäs kausi. SUL:n seuraluokittelussa Jana sijoittui 303,5 pistellä valtakunnallisessa tilastossa sijalle 21. Kalevan malja -pisteitä kertyi juuri päättyneellä kaudella 37,5.

– Hienoa huomata, että urheilijat, jotka ovat nuoresta saakka kulkeneet Janan matkassa ryhmästä toiseen, pärjäävät nyt SM-kisoissa. Se on merkki siitä, että töitä on tehty oikein, Kataja lisää.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa www.janakkalanjana.info.

Asiasanat

Menot