fbpx
Uutiset

Janan yleisurheilulla riittää nuoria palkittavia

Janakkalan Janan nuoret yleisurheilijat niittivät mainetta päättyneen kauden kilpailuissa. Nuorisotyöstään kiitosta saaneen seuran saalis eri ikäsarjojen SM-kisoissa oli kuusi kultaa, neljä hopeaa ja viisi pronssia.

Janan Vuoden urheilijana palkittu keihäänheittäjä Anni Taponen, 22, ylsi Kalevan kisoissa neljänneksi ja sai pronssimitalin 22-vuotiaiden SM-kisoissa.

Taposen paras kaari Kalevan kisojen finaalissa kantoi 49,56. Karsinnassa hän viskasi ennätyksensä 50,39. Tällä tuloksella hän olisi saanut pronssia finaalissa.

-Annin menestyminen lämmitti, sillä viimeksi hän oli Kalevan kisojen finaalissa kolme vuotta sitten Tampereella. Tuolloin hän oli kahdeksas, muistelee Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Taponen ei ennättänyt seuransa keskiviikkoiseen kauden parhaiden palkitsemistilaisuuteen. Kiireitä urheilijalla riittää myös talvikaudella, sillä hän opiskelee Jyväskylässä.

Heikki Nieminen sen sijaan pokkasi pystin Janan palkitsemistilaisuudessa. Hän pinkoi pronssille sadalla metrillä 17-vuotiaiden SM-kisoissa.

Nieminen oli mukana myös 19-vuotiaiden 4×100 metrin viestijoukkueessa, joka pinkoi SM-hopeaa. Niemisen lisäksi kvartetissa juoksivat Antti Stenholm, Elias Räikkönen ja Joonas Suonperä.

Pikaviestijoukkueen mitali oli kesän iloisimpia janalaisyllätyksiä.

-Päättyneellä kaudella ei ollut kuitenkaan ihan samanlaista ilotulitusta kuin viime kaudella. Janalla huonompi kausikin on onneksi aina hyvä, sillä meillä on menestyjiä laajalla rintamalla. Muutaman urheilijan loukkaantuminen ei näy heti dramaattisesti tilastoissa, Kataja pohtii.

Heinonen palaa Suomeen

Valmennuspäällikkö Kataja odottelee suojateiltaan kovia tuloksia myös ensi kaudella.

-Meillä on monta urheilijaa ikäsarjojensa tilastoissa kymmenen parhaan sakissa. On myös mielenkiintoista nähdä, miten Hämeenlinnan Tarmosta tullut Mikael Reuna menestyy pituudessa. Kymmenottelusakin meillä on uusi lupaava kaveri, Riihimäen Kiskosta siirtynyt Ville-Veikko Hanninen.

-Odotan paljon myös seitsenottelijaltamme Jutta Heinoselta. Hän muuttaa Sveitsistä Tampereelle ja panostaa nyt urheiluun tosissaan Tiia Hautalan valmennuksessa, Kataja kertoo.

Janalla on noin viidenkymmenen urheilijan yleisurheilujoukkue. Jäseniä seuran yleisurheilujaostossa on hulppeat 1 200.

-Heistä noin 340 urheilee, mutta tavoitteellisesti valmentautuu ja kilpailee huomattavasti pienempi joukko, Kataja sanoo. (HäSa)

Menot