fbpx
Uutiset

Jani Järvisestä Steelersin uusi päävalmentaja

Salibandyn Divarissa pelaava Hämeenlinnan Steelers on saanut uuden päävalmentajan. Ensi kaudella joukkuetta luotsaa hämeenlinnalainen Jani Järvinen, joka edustusjoukkueen valmentamisen ohella toimii myös seuran valmennuspäällikkönä. Myös edustusjoukkueen viime kauden päävalmentaja Petri Kemppainen jatkaa valmennustiimissä, jota täydennetään myöhemmin.

Steelersissä puhaltavat ensi kaudella uudet tuulet. Sekä miesten että naisten edustusjoukkueet ovat siirtyneet Steelersin juniorisalibandyn alaisuuteen. Seura on laajentanut toimintaansa myös Janakkalaan. Baldosport-seura on vaihtanut nimeä ja on jatkossa Steelersin Janakkalan-yhdistys.

“Hakki” Järvinen on tuttu mies hämeenlinnalaisille salibandyn ystäville. Hän pelasi vuonna 2007 päättyneellä urallaan liigassa viisi kautta, ja otteluita kertyi 100. Kokenut säbämies on pelannut pitkällä urallaan useamman kauden myös alemmilla sarjatasoilla.

Myös valmentajana Järvinen on ennättänyt hankkia kannuksia. Ammattivalmentajaksi opiskeleva Järvinen on toiminut muun muassa Salibandyliiton vuonna 1999 syntyneiden ikäluokkavalmentajana sekä kuusi kautta menestyneen Steelersin 99 Gold -joukkueen valmentajana. Järvinen jatkaa myös tämän joukkueen päävalmentajana ja tavoitteena on C2-ikäluokan Suomen mestaruus.

Järvisen johtaman Gold-joukkueen peli on perustunut rohkeuteen ja pallokontrolliin. Samoilla eväillä Hakki aikoo johtaa seuransa miestenkin joukkuetta.

– Paras tapa puolustaa on pitää palloa mahdollisimman paljon hallussa. Myös päästettyjen maalien määrä on saatava pienemmäksi, Järvinen suunnittelee.

Divarissa viidenneksi yltäneen Steelersin verkkoon sujahti viime kaudella kuusi maalia per ottelu.

– Uusi pelitapa vaatii kovaa kuntoa ja myös korkeaa taitotasoa. Ilman uskallusta ja pelirohkeutta systeemillämme ei ole kuitenkaan merkitystä. Myös pelinopeuteen kiinnitämme huomiota, Järvinen pohtii.

Teemaviikoilla kohti kauden alkua

Steelers-miehistölle on luvassa kovia harjoituksia ennen seitsemän viikon kuluttua käynnistyvää sarjakautta. Järvinen korostaa valmennuksessaan myös kurinalaisen pelin merkitystä.

– Aikaa ei ole paljon, mutta pyrimme käyttämään ajan maksimaalisesti hyväksemme. Joka viikolle on oma teemansa, johon keskitytään, Järvinen sanoo.

Järvinen uskoo valmennuspäällikön pestin täydentävän hyvin valmentajan työtä.

– Mielenkiintoiseksi työn tekee se, että pääsen kehittämään koko hommaa – Steelersin pelitapaa ja valmentamista kaikilla tasoilla. Kulttuurin luominen on aloitettava perusasioista. Yksittäinen harjoitus on vähintään yhtä tärkeä kuin viikko- ja kuukausisuunnitelma. Harjoitus on uskallettava suunnitella niin, että suoritukset vastaavat pelitempoa, Järvinen kuvailee.

Joukkue rakennusvaiheessa

Järvinen oli uuden joukkueensa mukana ensimmäisen kerran keskiviikkona. Steelersin kesäharjoituksista on vastannut tähän saakka Kaj Palmroth.

– Kaitsu on tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa. Tässä vaiheessa porukka on vielä rakennusvaiheessa, mutta toivottavasti mahdollisimman moni viime vuoden kokoonpanosta jatkaa. Muun muassa Iiro Nurmisen ja Risto Parikan nimet haluaisin nähdä pelaajaluettelussa. Olemme menettäneet monta pelimiestä, mutta onneksi tulijoitakin on ollut ihan hyvin, Järvinen muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot