Uutiset

Jani Keränen nautiskeli jäähyväisottelustaan SM-kehässä

Jani Keränen, 32, antoi kaikkensa SM-potkunyrkkeilyn ottelussaan lauantaina Hämeenkaaressa ja nautti täysin siemauksin uransa päätösmatsista, vaikka hän hävisikin koitoksen. Järjestäjäseuran Kushin-Kanin neljän ottelijan ryhmästä sunnuntain finaaleihin tiensä raivasivat Himasen siskokset Annika ja Heidi.

Kushin-Kanin Jani Keränen teki paluun kehään seuran kotikisojen kunniaksi. Keränen laittoi porilaisen Jani Tuomisen ahtaalle, mutta Tuominen käänsi 81 kilon sarjan ottelun edukseen parempien potkujen ansiosta ja voitti luvuin 3-0.

-Kivaa oli, sanoi Keränen, kun hän nousi kehästä pois

-Tämä oli hyvä loppurysäys uralleni. Hyvä taistelu ja hyvä matsi muutenkin, mutta kuntoni loppui. Olen iloisella mielellä, vaikka tappio tulikin, rakennusmies Keränen tuumasi.

Keränen taisteli kaiken lisäksi kylki puudutettuna.

-Kylkeni revähti treeneissä muutama viikko sitten. Varmistin lääkäriltä, että voin otella puudutuksella. Hyvin sain oteltua.

Keräsen uran piti olla jo aiemmin ohi, mutta kotikisat innostivat paluuseen.

-Neljä vuotta sitten voitin SM-kultamitalin, mutta sen jälkeen Norjan kisassa mursin kylkiluuni. Olin siis lopettanut jo kolme ja puoli vuotta sitten. Olen sparrannut meidän seuran ykkösnyrkkiä Samua (Shamil Seifulla), joten ajattelin lähteä vielä koittamaan. Jatkossakin aion sparrata Samua, mutta kisat on nyt ohi, Keränen vakuutti.

Shamil Seifulla joutui jättämään SM-kisat väliin flunssan takia. Hän lähtee tiistaina Brasiliaan maailmancupin kilpailuun.


Himaset ottelivat finaaleihin

Himasen siskokset Annika ja Heidi etenivät aamuotteluista ongelmitta sunnuntain finaaleihin. Annika kukisti 48 kilon sarjassa Forssan Karateseuran Janina Toivosen 3-0.

-Tuntematon vastustaja, mutta mitään vaikeuksia ei ollut. Oli oikeastaan helppoa, Annika sanoi.

Annika Himanen kohtaa finaalissa Vantaan Kamppailukeskuksen Marja-Liisa Väänäsen.

– Kerran olen otellut häntä vastaan ja silloin hävisin tasaisen ottelun. Mestaruus on mahdollista ottaa, mutta itselläni on oltava hyvä päivä, Annika ennakoi.

Heidi Himanen kepitti 52 kilon sarjan välierässä Vantaan Kamppailukeskuksen Hanna Raatesalmen 3-0.

-Tiesin, mitä on vastassa. Hän oli sopiva vastus. Toivoin itseltäni vielä parempaa ottelua, Heidi sanoi.

Heidi Himanen saa vastaansa finaalissa Oulun Kickboxing Teamin Elina Ponton.

– Minulla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet voittoon. Vastustaja on entuudestaan tuntematon, Heidi kertoi.


Pitkälällä heikko arpaonni

Kushin-Kanin neljännelle ottelijalle Jutta Pitkälälle, 29, kävi huono arpaonni 56 kilon sarjassa, sillä hän kohtasi moninkertaisen arvokisamitalistin Jutta Nordbergin.

– Ei ollut huono matsi, mutta tappio on aina tappio. Vastustaja oli niin kova. Siitä tuli ylimääräistä jännitystä, mutta toisaalta enemmän keskittymistä. Sain etupotkuni toimimaan hyvin. Näki, että vastustaja osasi hoitaa tilanteet loppuun, sanoi Pitkälä.

-Olen yhden erän sparrannut Nordbergin kanssa, mutta en ole otellut ennen häntä vastaan. Nordberg oli urani ensimmäinen vasuri, mutta se ei tuottanut vaikeuksia, Pitkälä sanoi.

Patrialla ajoneuvotekniikan suunnittelijana työskentelevä Pitkälä olisi mielellään noussut ottelemaan myös sunnuntaina.

-Vähän paremmin olisi voinut mennä. Harmittaa, etten pääse sunnuntaina kehään kuin hakemaan SM-pronssin, Pitkälä sanoi.

Potkunyrkkeilyn pitkäaikainen arvokisamenestyjä Jutta Nordberg, 43, hoiteli voiton rutiinilla.

-Perusmatsi. Tällä kertaa oli sopiva vastustaja, sillä loukkasin Itävallan maailmacupissa nilkkani ja ranteeni kolme viikkoa sitten. En ole pystynyt juurikaan harjoittelemaan. Huomasi kyllä, että otteluni oli väsynyttä, Nordberg sanoi.

Vaasan Tomi Puikkonen ja Turun Marko Marttilan ottelivat 71 kilon sarjassa hyvän ja värikkään ottelun, jossa yleisökin oli hyvin mukana. Puikkonen voitti koitoksen.

Finaalit alkavat Hämeenkaaressa sunnuntaina kello 12. (HäSa)