Uutiset

Jännäri kääntyi isännille

Steelers on yhden askeleen lähempänä salibandydivarin tämän kauden loppuottelua, mutta helpolla välierien avausvoitto kuopiolaista SB Welhoja vastaan ei tullut. Daniel Megyaszain maali rangaistuslaukauskilpailun viimeisessä parissa erotti lopulta tasaisen kaksikon toisistaan ja kotijoukkue pääsi juhlimaan 6–5 (1–2, 3–1, 1–2) -voittoa.

– Fiilikset ovat nyt hyvät, mutta sarja on vielä kesken. Johdamme vasta 1–0, ratkaisumaalin tekijä muistutti.

Steelers johti ottelua kolmannessa erässä 5–3, mutta Welhot tuli vielä tasoihin. 5–5-tasoitusmaalin kuopiolaisjoukkue teki ainoastaan 15 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

– Meillä oli paikat ratkaista tämä ottelu ja voittaa jo 60 minuutin pelin jälkeen. Jatkoajallakin meillä oli paikkoja, mutta nyt menimme pidemmän kautta, ratkaisija mietti.

Erilainen vastustaja

Welhot on erilainen joukkue kuin Steelersin puolivälierissä ahtaalle laittanut mynämäkeläinen SB Wirmo.

– Mynämäki pelasi kovempaa, mutta Welhot on paljon taitavampi porukka.

Megyaszai sai juhlia kahta ketjukaverin tekemään maalia, joista jälkimmäiseen Pyry Peltosen (2+0) tekemään osumaan hän sai myös syöttöpisteen.

– Maalit tekivät hyvää ketjumme itseluottamukselle. Onnistumisia ei ole tullut turhan paljon, Megyaszai sanoi.

Steelers ei saa juhlia ensimmäistä välierävoittoa kovin pitkään. Joukkueet kohtaavat toisen kerran sunnuntaina Kuopiossa kello 18 alkavassa ottelussa. Voitolla Steelers ratkaisee finaalipaikan. Jos Welhot vie sunnuntain pelin, ratkotaan jatkoon menijä tiistaina Elenia-areenassa.

– Syödään Elenia-areenassa ja lähdetään sitten himaan nukkumaan. Ei tässä sen kummempaa voi tehdä, ratkaisija muistutti.

Paljon poissaoloja

Steelersin kokoonpanosta puuttui lauantaina paljon pelaajia. Muun muassa avainpuolustajat Tuomas Mikkola, Janne Ijäs, Sami Ruotsalainen ja Jere Kemppainen sekä hyökkääjä Iiro Nurminen eivät pelanneet.

– Ei puhuta poissaolijoista. Meillä oli hyvä joukkue kasassa ja se riitti tänään, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen sanoi.

Hän oli tyytyväinen omiensa peliin.

– Edellisestä sarjasta oli tähän päivään erona se, että nyt uskalsimme pelata. Päätimme voittaa, ja myös voitamme kaikki tässä sarjassa, kun haluamme. Pelasimme Mynämäellä loistavan vierasottelun ja sellaista peliä meidän pitää pelata koko ajan. Taktiikka osui nyt nappiin tuota joukkuetta vastaan. Viidellä viittä vastaan vastustajalla ei ollut mitään palaa, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen sanoi.

Welhot teki ainoastaan yhden maaleistaan tasakentällisin. Kolme kertaa se osui ylivoimalla ja kerran rangaistuslaukauksella.

– Erikoistilanne on vastustajalla vaarallinen. Olimme kuitenkin parempia tänään, vaikka peli menikin rankkareille. Ne ovat aina arpapeliä.

Ville Lastikka (2+1) ja Joonas Jokipalo tekivät Peltosen ohella Steelersin maalit. Rangaistuslaukauksissa onnistuivat Megyaszain lisäksi Sami Saarinen ja Nico Jonaeson. Isossa roolissa oli myös ratkaisuhetkillä rangaistuslaukauksiin maaliin vaihdettu Jaakko Vahtokari. Hän torjui Megyaszaille sankarin paikan ottamalla kiinni Welhojen viidennen laukojan Riku Tuonosen (2+1) yrityksen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic