Uutiset

Janne Kanerva ajoi voittoon Rengossa

Historic Rally Trophyn kauden ensimmäisestä kilpailusta, Rengon JM-Putki -rallista, ei tullut tiukkaa sekuntikilpailua, vaan Janne Kanerva karkasi Volvollaan 27,1 sekunnin voittoon ennen Volkswagen Golfilla ajanutta Juha Laaksosta. Kimmo Juhannusvuori kaasutteli Ford Escortillaan kolmanneksi.

Anjalankosken Autourheilijoiden Kanerva oli ennen viimeistä erikoiskoetta toisena, 5,7 sekuntia Tervakosken Autourheilijoiden Janne Lindbergiä perässä. Lindberg kuitenkin lipsautti viimeisellä pätkällä pihalle, jolloin Kanerva pääsi laskettelemaan voittoon. Ykköstila kauden avauksesta oli Kanervan mieleen.

– Päivä oli oikein mukava, ja tekniikka toimi moitteettomasti, Kanerva tiivisti voiton avaimet.

Neljä erikoiskoetta sisältänyt ralli sai kehuja hienoista ja vaihtelevista erikoiskokeista.

– Oli kiva, kun oli välillä vähän pienempää tietä, mutta oli siellä isompaakin tietä joukossa. Tuntui välillä, ettei tuo ruotsinlaiva meinaa mahtua sinne, Kanerva viittasi isoon Volvoonsa.

Toiseksi sijoittunut Juha Laaksonen piti viime vuonna välivuoden ralleista, kun hän ajoi historic-autojen ratasarjaa. Paluu rallipoluille sujui kuitenkin mainiosti.

– Tämä oli ihan mukava avaus kaudelle. Reitti oli simppeli, ja ralli oli todella hienosti järjestetty.

Historic-ralleissa vanhat autot ovat kovilla, niin Laaksosellakin. Pientä remonttia on luvassa.

– Auta ei kiertänyt enää oikein ollenkaan, jotain sille tarvitsee tehdä ennen seuraavaa kilpailua.

Lauantaina ajettiin historicin lisäksi myös muissa luokissa. BMW Extreme -luokan voitti Veli-Matti Havelin, VW-luokan voitti Juhani Laaksonen, nuottiluokan paras oli Tero Salminen ja lisäluokkien ykkönen puolestaan Petri Vihervuori.

Historic Rally Trophy -kausi jatkuu 11. helmikuuta Savonlinnassa. Kuuden osakilpailun kausi huipentuu lokakuussa Naantalissa ajettavaan ralliin.

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic