fbpx
Uutiset

Janne Laakkonen palasi kotiin maailmanmestarina

Hämeenlinnalainen Janne Laakkonen on tuttu mies hämeenlinnalaisille jääkiekon ystäville. HPK:n liigajoukkueessa seitsemän kautta (viimeksi kaudella 2011–20012) pelannut hyökkääjä niittää nykyisin mainetta myös rullakiekkokaukaloissa. Vasta huhtikuussa lajiin ensimmäisen kerran tosissaan tuntumaa ottanut Laakkonen on jo lajin maailmanmestari.

– Kyllä tässä hommassa on edetty melkoisella vauhdilla. Kuopiolaisen liigaseuran Vuorelan Veikkojen kaverit pyysivät minua keväällä joukkueeseen, kun heillä ei ollut tarpeeksi pelaajia. Kolme peliä siinä aluksi huitaisin menemään ja sitten oltiinkin jo yllättäen Mannheimissa Saksassa voittamassa seurajoukkueiden MM-kultaa. Pian myös maajoukkuevalmentajat kiinnostuivat minusta ja nyt ollaan maailmanmestarikin, nauraa Laakkonen.

Laakkonen juhli Suomen joukkueessa maailmanmestaruutta lauantaina Pardubicessa Tshekissä. Loppuottelussa maajoukkue kukisti Kanadan maalein 6–2. MM-kultaa suomalaiset olivat saavuttaneet edellisen kerran 11 vuotta sitten.

Viime vuoden MM-kisoissa Suomi oli vasta seitsemäs, mutta tänä kesänä joukkue jyräsi voitosta voittoon.

– Siellä oli monentasoisia pelejä. Joissakin matseissa riitti lähes kävelyvauhtikin, kun vastustaja löi kaikki neljä kenttäpelaajaansa sumppuun maalille. Loppuottelussa Kanadaa vastaan mentiin sitten jo ihan tosissaan kaukalon päästä päähän, Laakkonen muistelee.

Veikoilla kolme mestaria

Tshekin MM-kisoissa oli mukana kahdeksan maata. Tunnelma kisoissa oli erinomainen.

– Eihän siellä tietenkään yleisöä ollut läheskään niin paljon kuin kansainvälisissä lätkäkisoissa, mutta muuten kisat oli ihan hieno tapahtuma. Kaikki järjestelyt toimivat erittäin hyvin, Laakkonen kertoo.

Vuorelan Veikoilla on kolme kukitettavaa MM-joukkueessa. Laakkosen lisäksi myös puolustajat Tomi Penttinen ja Petri Partanen pelaavat Kuopion liigajoukkueessa.

– Rullakiekossa on jo lajin omiakin mailavirtuooseja, mutta lätkäjätkiä on porukoissa suurin osa. Maajoukkueessa tunnettuja liigajääkiekkoilijoita ovat muun muassa Marko Virtala, Mikko Pukka ja Camilo Miettinen, Laakkonen luettelee.

Laakkonen iski kuudessa MM-ottelussa yhden maalin ja syötti kolme.

– Olisihan niitä osumia voinut enemmänkin hakata, mutta tärkeintä oli koko ajan mennä eteenpäin joukkueena, Laakkonen muistuttaa.

Laakkosella ei käy aika pitkäksi tänä kesänä, sillä mestaruusjuhlien jälkeen ovat edessä rullakiekkoliigan pudotuspelit.

– Laji on ihan hauskaa vastapainoa talven peleille ja kesän harjoituksille. Taktisia kuvioita pitää kuitenkin vielä opetella lisää, Laakkonen suunnittelee.

“Kunnossa ollaan kaukaloihin”

Laakkonen pelasi viimeksi jääkiekkoliigassa toissa kaudella yhdeksän peliä Ilveksen riveissä. Sen jälkeen miehen tie vei Ruotsiin, Sundsvallin joukkueeseen, joka pelaa 1. divisioonassa (Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso).

– Ensi kaudesta en osaa kuitenkaan sanoa vielä mitään. Kunnossa ollaan kaukaloihin, kunhan vain löytyisi joku sopiva porukka. Olen harjoitellut koko ajan ihan hyvin, ja kova halu olisi jatkaa pelejä vielä Sundsvallia hieman kovemmissakin joukkueissa, Laakkonen pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Menot