Uutiset

Janne Lahti ei ole yllättynyt MM-kisojen tasosta

HPK:n kasvatti Janne Lahti pelaa Slovakiassa uransa ensimmäistä MM-turnausta. Nykyisin Helsingin Jokereita edustava riihimäkeläinen ei ole yllättynyt MM-kisojen vauhdista tai tasosta.

-Peleissä mennään kovaa, ja mukana on paljon kovia joukkueita. Turnaus on tietyllä tavalla minipleijarit. Täällä pelataan lyhyen ajan sisällä paljon pelejä. Turnaus on melko raskas paketti pelaajille, Lahti arvioi.

Jokerit pelasi keväällä kovan puolivälieräsarjan paikallisvastustajaansa HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen Lahti paranteli hetken aikaa vammojaan ennen liittymistä Leijonien MM-leirille.

-Itselläni leiritys ei alkanut kovin nopeasti, koska minulla oli ylimääräinen sairauslomaviikko. Sain kolme viikkoa taukoa ennen leiriä. Alavatsani oli hieman romuna pudotuspelien jälkeen, liigan maalikuninkuuden voittanut Lahti paljastaa.

Vaiva ei ole vieläkään parantunut kokonaan.

-Ei se ole vielä täysin kunnossa. Tiedossa on varmaankin jonkin aikaa huilia, kun pelit loppuvat.

Lahti ei vielä tiedä, joutuuko hän leikkauspöydälle vaivansa takia.

-Sen näkee sitten, kun nämä hommat on hoidettu.

Ensin kokoonpanossa

Lahti oli pelaavassa kokoonpanossa Suomen viisi ensimmäistä peliä. Sen jälkeen Leijonien valmennusjohto päätti leimata Jani Lajusen kisapassin ja päästää 20-vuotiaan espoolaisen Lahden tilalle nelosketjuun Petteri Nokelaisen ja Antti Pihlströmin kanssa.

-Olisin odottanut itseltäni vähän parempaa peliä, vaikka jo tänne pääseminen oli yllätys. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, ja oma esitys oli pieni pettymys, Lahti myöntää.

Kiekkoammattilainen otti tyynesti vastaan valmennusjohdon ilmoituksen siitä, ettei hän ollut enää mukana pelaavassa kokoonpanossa.

-Sen jälkeen ei voi muuta kuin treenata hyvin ja olla valmiina, jos tulee kutsu takaisin kokoonpanoon tai jos jollekin tulee loukkaantuminen, laitahyökkääjä kertoo.

Päivärytmi muuttuu

Pelaajan päivärytmi muuttuu jonkin verran, jos hän ei ole joukkueen pelaavassa kokoonpanossa.

-Silloin harjoittelemme jäällä ekstraa ja muiden pelatessa on ylimääräisiä kuivaharjoituksia. Pelit istumme katsomossa. Pelipäivänä aamutreenin jälkeen on pikkuisen pidempi kuivatreeni ja sen jälkeen luppoaikaa, perjantain välieräpäivän aamujään jälkeen punttisalille suunnannut maalintekijä selvittää.

Lahti teki viime talvena Jokereiden kanssa jatkosopimuksen, joka pitää 28-vuotiaan pelaajan seurassa kevääseen 2013 asti. Hän ei halunnut spekuloida mahdollisella siirtymisellä esimerkiksi itärajan taakse KHL-liigaan.

-Ei ole mitään tietoa asioista. Niitä pitää katsoa vasta kauden jälkeen, Lahti päättää. (HäSa)