Uutiset

Janne Laukkanen HPK:n pelaajakoordinaattoriksi

Hämeenlinnan Pallokerho saa toimistonsa puolelle roppakaupalla kokemusta ja näkemystä, kun entinen NHL-puolustaja Janne Laukkanen aloittaa seuran pelaajakoordinaattorina.

Laukkanen, 41, on viime vuodet viettänyt NHL-eläkeläisen elämää, siis enimmäkseen puuhastellut perheensä ja harrastustensa parissa. Hän joutui lopettamaan pelaajauransa lonkkavamman vuoksi vuonna 2003.

-Se on hyvä, että uran jälkeen tuli otettua välimatkaa ennen kuin ryhtyi mihinkään tällaiseen. Nyt on akut ainakin ladattu, ”Lelu” sanoo.

-Olen jutellut monien jääkiekkoihmisten kanssa scout-hommista (pelaajatarkkailu) jo aiemmin, mutta mitään varsinaista työtä ei ole ollut. Päätös tähän syntyi loppukesästä, kun kotoakin näytettiin vihreää valoa.

Lahtelaislähtöinen Laukkanen teki pelaajauran läpimurtonsa HPK:ssa 90-luvun alussa. Tilille kertyi lopulta yli 400 NHL-ottelua, kolme MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia.

-Kyllä minulle on aika hyviä kontakteja jäänyt. Ihan varmasti tulee tilanteita, kun pitää kysyä amerikkalaisilta tuttavilta neuvoja tai taustatietoja pelaajahankintaan, Laukkanen tuumii.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela on tyytyväinen, että hän ja päävalmentaja Harri Rindell voivat keskittyä ydintehtäviinsä, kun päävastuu pelaajahankinnasta on uusissa käsissä.

-”Lelu” on ollut koko ajan kiinni jääkiekossa, ja hän on valmis tekemään paljon töitä myös omien junioreiden kanssa, Korpela sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic