Uutiset

Jännitystä koko rahan edestä

HPK:lla hyvä alkukausi, vastassa Helsingin IFK ja paikalla kauden ennätysyleisö (4 612 katsojaa).

Näistä lähtökohdista oli odotettavissa kiivas kamppailu. Sellainen aikaan saatiinkin, vaikka peli ei varmasti ollut kaikkein kauneinta ja parasta jääkiekkoa – ainakaan HPK:lta.

Jännitystä kuitenkin piisasi 65 minuuttia ja vähän ylikin. Ratkaisu nimittäin venyi voittomaalikilpailuun, jossa HIFK oli parempi. Juuso Puustinen ja Mika Partanen saivat kiekon HPK:n maalivahdin Emil Larmin taakse ja Kerhosta onnistui vain Janne Lahti. Kaksi pistettä lähti Helsinkiin maalein 2–1. Yksi jäi Hämeenlinnaan ja siihenkin HPK saa olla tyytyväinen.

Sakari Manninen vei Kerhon 1–0-johtoon toisen erän ylivoimamaalillaan, johon Niko Kapanen ja Petteri Nikkilä saivat syöttöpisteen. Kiekko meni maaliin HIFK:n puolustajan kautta, joten onneakin siinä oli mukana.

Onnekas oli myös HIFK:n Roope Hinzin pääsy läpiajoon, joka toi HIFK:n ansaitusti rinnalle kolmannessa erässä.

Maalivahdit olivat lauantaina jälleen huippuvireessä. Sekä Larmi että Bäckström pelasivat loistopelin. Muuten oli kohtalaisen sekavaa – kovaa kamppailua ilman suurempia hienouksia, mutta myös liuta harhasyöttöjä puolin ja toisin. HPK joutui ajoittain kovaan paineeseen, josta se kuitenkin lopulta selvisi melko kuivin jaloin.

– Ei saatu ehkä parasta irti. Viikon kolmas peli meillä ja tiukka taistelu. Rankkareille meni, mutta pisteen saimme, arvioi HPK:n puolustuksen aateliin jo noussut Oskari Manninen.

Hän urakoi HIFK:ta vastaan 23.18. Paremmaksi pisti vain Mannisen lauantainen pakkipari Petteri Nikkilä, jonka peliaika oli muhkea 25.21. Kerhon hyökkääjistä eniten sai vastuuta Otto Paajanen (23.20).

HIFK ei päästänyt Kerhoa helpolla. Sen myönsi Jokerien kasvatti Oskari Manninenkin.

– Kyllä siellä sai vääntää. HIFK on hyvä kamppailemaan, mutta niin olemme mekin tarvittaessa.

O. Manninen tuli Kerhoon keväällä Vaasan Sportista. Hän on viihtynyt uudessa seurassaan.

– Omat pelitkin ovat menneet ihan ok. Kiva on ollut täällä pelata ja minut otettiin joukkueessa hyvin vastaan. Kerhon pelityylikin sopii minulle paremmin kuin Sportin tapa pelata, 25-vuotias Manninen jutteli.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen myönsi olevansa pisteeseen tyytyväinen.

– Meiltä tämä oli vaatimattomampi esitys. Se on kuitenkin inhimillistä. Paljon on pelattu ja kapealla materiaalilla. Vähän sellainen olo on, että HIFK ansaitsi kaksi pistettä ja olisi ehkä ansainnut kolmekin tästä ottelusta.

HIFK hävisi perjantaina Porissa Ässille 2–0. Se menetti Porissa ennestäänkin täydelle sairastuvalleen Juhamatti Aaltosen. Hämeenlinnassa HIFK tuli vahvasti, kun selvitti HPK:n ensimmäiset vahvat vaihdot.

– Hyvin aloitimme. Ensimmäisen jäähymme jälkeen peli kääntyi kuitenkin HIFK:lle. Maali antoi taas meille vähän lisävirtaa. Mielestäni kolmas erä oli silti meiltä laadukkain, Pennanen arvioi.

– Lähdimme parantamaan perjantaisesta ja saimme paremman pelin. Tasaista oli. Hyvät pisteet saimme, sillä niitä ei täältä ole helppo saada, tuumi puolestaan HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.2.2020