Uutiset

JanPa parempi Kanta-Hämeen derbyssä

Vaikka hämeenlinnalainen jalkapallo on kokenut kovia viime aikoina, lajin ystäviä hemmotellaan myös juuri alkaneella kaudella.

Lauantaina Pullerilla kohtasivat Suomen Cupin 2. kierroksen ottelussa hurjasti viime kaudesta vahvistunut Parolan Visa sekä janakkalalaisiin pelimiehiin edelleen luottava Janakkalan Pallo. Cup tarjosi välittömästi siihen kuuluvaa draamaa, kun Vitosessa tällä kaudella jatkava Janpa kaatoi Neloseen nousseen ParVin 2–0 (1–0).

ParVi tehoton, JanPa terävä

Ottelun käsikirjoitus kävi selväksi heti alkuvihellyksestä. ParVi piti palloa ja etsi murtautumispaikkoja, kun taas JanPa puolusti tiiviisti yhdellätoista miehellä ja haki tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin.

– Tiesimme, että JanPa tulee pelaamaan tyypillistä Jartsa-palloa, sanoi Parolan Visan valmentaja Ville Dahlman taiston tauottua viitaten näin JanPa-käskyttäjä Jari Tiittaan.

– He puolustivat syvällä ja hakivat nopeilla harppuunoilla kolmea kärkipelaajaansa. Me hyökkäsimme aivan liian hitaasti. Jos pääsimme ensimmäisestä prässilinjasta läpi, syötimme poikittain ja edessä oli jälleen organisoitu puolustuslinja, Dahlman analysoi.

Ensimmäistä jaksoa oli pelattu puolisen tuntia, kun nähtiin erikoinen tilanne, joka johti lopulta voittomaaliksi jääneeseen osumaan. Pallo putosi ParVin maalin ylärimasta keskityksen jälkeen kentälle ja suoraan hölmistyneen Mikko Papusen käteen. Tuomari vihelsi rangaistuspotkun, jonka laukoi varmasti maaliin JanPan Zerihun Tuomela.

Maali lisäsi janakkalalaisten itseluottamusta ja toisella jaksolla se lisäsikin johtoaan Markus Paloposken komealla vapaapotkulla.

Vaikka ParVi piti myös ottelun lopun palloa enemmän kuin vastustajansa, JanPan kolmas maali oli lähempänä kuin parolalaisten ensimmäinen. Suurempaa hätää ei hienosti JanPan alakertaa johtaneella topparikaksikolla Erkka Eerola–Juha-Pekka Tuomi ollut. Puolustuslinjaa auttoivat hienosti varsinkin kokeneet Harri Suhonen sekä Markus Paloposki. Myös kärjessä isot kilometrit juossut Jukka Suhonen oli erittäin tärkeä osa joukkueen taktiikan onnistumista.  

Kaveriporukka ja hyvä henki

Janakkalan Pallon valmentaja Jari Tiitta nosti tahdon merkityksen ottelun ratkaisuksi.

– Tiesimme, että taitotasossa jäämme ehkä kaverista jälkeen. Annoimme suosiolla ParVille pallon ja haimme teräviä vastaiskuja. Taktiikka onnistui täydellisesti ja meillä oli mielestämme myös enemmän maalipaikkoja. Olen äärettömän tyytyväinen poikien esitykseen, Tiitta hehkutti.

– Meillä on hyvin yhteen hitsautunut joukkue. Kaikki pelaajat ovat Janakkalasta ja kavereita keskenään. Viime kaudesta olemme vielä saaneet pari tärkeää vahvistusta, joten kaikki näyttää hyvältä, Tiitta jutteli. (HäSa).

Asiasanat