Uutiset

JanPan hyvä alku ei riittänyt Hämeen herruuteen

Kovin usein ei Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue ole takaa-ajajana ollut tämän kauden miesten Nelosessa. Torstaina sellainen ihme nähtiin Turengin Liinalammen kentällä, kun HJS:aa isännöinyt Janakkalan Pallo johti Hämeen derbyä aina ensimmäisen jakson lopulle saakka. Aleksi Latvanen ja Jere Suomalainen palauttivat kuitenkin maaleillaan normaalin järjestyksen hieman ennen taukoa ja lopulta hämeenlinnalaisten voittonumerot kirjattiin 3–1 (2–1).

– Ehkä olimme itsekin yllättyneitä hyvästä alustamme. Helpohkot maalit vastustajalle jakson loppuun painoivat sitten lopulta liikaa jaloissa, emmekä pystyneet toisella jaksolla enää todelliseen takaa-ajoon. Lähdimme kuitenkin tänään pelaamaan ja haastamaan sarjakärkeä rohkeasti ja olen erittäin tyytyväinen peliimme, jutteli JanPan luottotoppari Ilkka Turunen ottelun jälkeen.

Hakim Tambwe vei Janakkalalaiset johtoon yhdentoista minuutin pelin jälkeen hienolla ensimmäisellä kosketuksella vaikeaan palloon. Sen jälkeen isännät hallitsivat kenttätapahtumia ja johdon tuplaaminen oli lähempänä kuin HJS:n tasoitus. Yksi virhe valkopaitojen alakerralta muutti kuitenkin kaiken, ja Aleksi Latvasen tasoitusta seurasi melkein välittömästi Jere Suomalaisen voittomaaliksi jäänyt osuma. 

Toisella jaksolla HJS kontrolloi peliä sarjajohtajan ottein, eikä JanPa päässyt kunnon maalipaikkoihin. Siihen oli HJS:n hyvyyden ohella osasyynä myös JanPan vaihtoehtojen kapeus penkiltä, sillä armeija oli verottanut miehistöä kovalla kädellä. Juuso Huhtapelto tuikkasi ottelun loppunumerot jo jakson alkupuolella ja loppu mentiin HJS:n liikuttaessa palloa ja vastustajaa.

HJS:n pelaajavalmentaja Lauri Hakanen antoi pelin jälkeen tunnustusta vastustajalle.

– Iso hatunnosto JanPalle siitä, että haastoivat meidät kunnolla. Aika usein meitä vastaan maataan omalla kenttäpuoliskolla ja odotetaan aloitteita. Alussa ehkä tuudittauduimme helppoon peliin, mutta puolen tunnin jälkeen pääsimme taas siihen, mitä olemme harjoitelleet. Lopulta ansaittu voitto ja hyvät pisteet, Hakanen jutteli hiestä ja sateesta märkänä.

Asiasanat