fbpx
Uutiset

Japanin järistysuhrien etsinnässä taistellaan aikaa vastaan

Japanissa pelastustyöntekijät käyvät epätoivoista kamppailua aikaa vastaan, kun he yrittävät löytää eloonjääneitä eilisen maanjäristyksen ja sitä seuranneiden maanvyörymien jäljiltä. Yli 20 ihmistä on edelleen kateissa Atsumassa maan pohjoisosassa, missä vuorenrinne romahti järistyksen seurauksena.

Tähän mennessä järistyksen ja maanvyöryjen tiedetään vaatineen ainakin 18 ihmisen hengen.

– Olemme kuulleet, että ihmisiä on edelleen loukussa mudan alla, joten teemme töitä kellon ympäri löytääksemme heidät, mutta pelastustyöt ovat vaikeita, valitti pelastustöihin osallistuva Japanin itsepuolustusjoukkojen sotilas.

Viranomaiset uskoivat saavansa sähköjä palautettua päivän aikana niin, että sähköttömien kotitalouksien määrä pienenee liki 1,6 miljoonasta runsaaseen puoleen miljoonaan. Järistyksen pahoin vaurioittaman lämpövoimalan korjaamisen arvellaan kestävän viikon, joten muun muassa sairaaloille toimitetaan generaattoreita sähkön tuottamista varten.

Junayhteydet Hokkaidoon on saatu osittain palautettua ja Sapporon lentokentän kiitoradoista osa on käytössä. Sen sijaan jalkapallon ystävyysottelu Japanin ja Chilen välillä jouduttiin perumaan, koska liikenneyhteyksiä ei saatu tyydyttävään kuntoon.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,6 ja sattui Hokkaidon saarella. Maanjäristys tapahtui samoilla alueilla, joita hirmumyrsky Jebi runnoi aikaisemmin tällä viikolla.

Maanjäristykset ovat tavallisia Japanissa. Heinäkuussa Osakassa maanjäristys tappoi viisi ihmistä ja yli 350 loukkaantui. Maaliskuussa vuonna 2011 Tyynenmeren pohjassa tapahtunut erittäin voimakas maanjäristys sai aikaan tsunamin, joka vaati tuhansia uhreja.Finnairin lennot Osakaan peruttu vielä yli viikon ajanFinnairin lennot Japanin Osakaan on peruttu vielä puolentoista viikon ajaksi, yhtiö kertoo Twitterissä. Se korvaa puuttuvat yhteydet lentämällä 10.-17. syyskuuta kaksi päivittäistä lentoa Nagoyaan.

Jebi-taifuuni vaurioitti Osakan lentokenttää pahoin, minkä vuoksi sinne ei voida lentää.


https://twitter.com/Finnair/status/1038051875617222656

Asiasanat

Menot