fbpx
Uutiset

Järjen käyttö ei ole kiellettyä

Kalvolan kunnanvaltuusto päätti suuressa viisaudessaan lopettaa Pirttikosken koulun. Me vanhemmat, jotka viimeiseen asti uskoimme järjen voittoon, saimme pettyä pahasti, sillä järki ei voittanut.

Saimme kuulla järkeviä ja perusteltuja puheenvuoroja valtuuston jäseniltä, jotka olivat ajatelleet asiaa lasten ja kyläläisten kannalta. Sitten saimme kuulla selonteon, jota emme olisi uskoneet kuulevamme. Oman kylän valtuuston jäsen, jonka kaikki lapset ovat käyneet Pirttikosken ala-asteen, selitti kuinka myös Pirttikosken oppilaat ovat oikeutettuja ihanaan koulukeskukseen.

Meistä se ei ole ihana, emmekä me ole sitä halunneet! (Kunnan noin 3 500 asukkaasta, ei monikaan sitä olisi varmasti verorahoillaan halunnut).

No, toivottavasti Te suuret päättäjät nukutte yönne hyvin, koska Teidän lastenne koulupäivät ja matkat ovat lyhyitä, meidän lastemme päivät, saitte aikuisen työpäivän mittaisiksi, he tuskin jaksavat enää iltaisin tulla harrastamaan hienoon halliinne, koska pitkä koulupäivä ja vielä pitemmät matkat todennäköisesti vievät voimat, kuten jo lapseni esikoulupäivät Iittalassa osoittivat.

Kiitän niitä muutamaa, jotka ovat jaksaneet olla puolestamme puhumassa ja tukemassa. Ja Te muut, ensi vuonnahan on kunnallisvaalit, toivottavasti väki vaihtuu viisaampiin!

Sirkku Hyytiäinen

Eskarilaisen äiti

Kalvola

Menot