Uutiset

Järjestöt kaipaavat tiiviimpää yhteistyötä kaupungin kanssa

Paikallisilla järjestöillä on toiveena päästä vaikuttamaan nykyistä suunnitelmallisemmin kuntaliitoksen myötä syntyneen uuden Hämeenlinnan tarjoamiin palveluihin.

– Siinä on kehittämisen ja yhteistyön paikka, miten järjestöt otetaan mukaan, kun kaupunki suunnittelee uusia projekteja ja palveluja, sanoo järjestöyhteistyön koordinaattori Heli Laurikainen Järjestöjen vaikuttamisryhmästä.

– Hyviäkin esimerkkejä on, että työryhmiin on otettu julkisen puolen lisäksi kolmas sektori mukaan, mutta se ei ole vielä mitenkään automaattista ja tasapuolista kaikkien järjestöjen kesken, hän lisää.

Muun muassa tähän pyritään löytämään uusia ideoita perjantaina 16 huhtikuuta, kun Järjestöjen vaikuttamisryhmän järjestämä Yhdessä parempaan – sosiaali ja terveysalan järjestöfoorumi kokoontuu Wetteri-talon auditorioon. Tilaisuuteen toivotaan seudun sosiaali- ja terveysalan yhdistysten työntekijöiden ja vapaaehtoisten lisäksi runsaslukuisesti kaupungin työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Kello 12-16 pidettävä foorumi on avoin myös asukkaille. (HäSa)

Ilmoittautumiset numeroon 050 5645991

Päivän lehti

30.5.2020