Uutiset

Jarkko Ojapalolla on jo Rio mielessä

Hämeenlinna

Jorma Virtanen

Lahden Kalevan Jarkko Ojapalo aloitti vahvasti nyrkkeilyn A- ja B-junioreiden SM-kilpailut Hämeenlinnassa lauantaina. Avausottelussa A-junioreiden alle 69-kiloisten sarjassa lahtelainen kukisti varmoin ottein Tuusulan Nyrkkeilyseuran Akseli Ollin.

Koulutuskeskus Salpauksessa metallikalusteartesaaniksi opiskeleva 18-vuotias Ojapalo on suomalaisen amatöörinyrkkeilyn suuria lupauksia. Hän on yleisen sarjan viime vuoden hopeamitalisti ja tämän vuoden pronssimitalisti.

Ojapalo on mukana Suomen Nyrkkeilyliiton perustamassa Team Riossa, josta hiotaan Suomen olympiaryhmää vuoden 2016 Rio de Janeiron kisoihin.

Team Rion koordinaattori, mikkeliläinen Jarkko Pitkänen kuvaa Ojapaloa määrätietoiseksi nyrkkeilijäksi, jolla on asenne kohdallaan.

Neljä vuotta nyrkkeilyä harrastanut Ojapalo ei ota paineita Riosta, vaan sanoo tähtäävänsä nyrkkeilijänä mahdollisimman pitkälle. Seuraava tähtäin on TUL:n mestaruuskilpailut.

Mukana Team Riossa ovat myös Lahden Kalevan Rashid Shahi, Kemin Innon Henri Kekäläinen, Tapanilan Erän Mikael Sikstus ja Mikkelin Nyrkkeilijöiden Joni Polishsuk.


Henrik Enroth valmis miesten kisoihin

Hämeenlinnan kisojen toinen kova tekijä on Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Henrik Enroth, joka avausottelussaan A-junioreiden alle 60-kiloisten sarjassa oli täysin ylivoimainen K.O. Club Lappeenrannan Niko Ilmonia vastaan. Ilmoni joutui luovuttamaan ottelun kolmannessa erässä loukkaantumisen takia.

Enrothilla on juniorisarjoista viisi SM-kultaa. Maaliskuussa hän otteli yleisen sarjan SM-kisoissa pronssille. Nyrkkeilyliitto pohtii hänen lähettämistään olympiakarsintaturnaukseen, joka järjestetään ensi vuonna Istanbulissa.

Enroth sanoo olevansa valmis miesten kisoihin ja lähdössä Turkkiin, mikäli kutsu tulee.

Pirkanmaan ammattiopistossa kokiksi opiskeleva 17-vuotias Enroth haluaa mukaan Team Rioon, johon häntä ikänsä takia ei viimeksi kelpuutettu.

Olympiakarsintaturnaukseen on näillä näkymin lähdössä myös Lahden Kalevan Ville Hukkanen sekä mahdollisesti Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Matti Koota, mikäli hän toipuu loukkaantumisestaan.

Viimeisin suomalainen nyrkkeilyn olympiamitali on Jyri Kjällin pronssi kevyessä välisarjassa vuonna 1992 Barcelonassa.

Toistaiseksi viimeinen suomalaissuomalaisnyrkkeilijä olympiakehässä oli Joni Nyman, joka otteli Atlantan kisoissa vuonna 1996.

Hämeenlinnan SM-kisoissa ottelee 69 nuorta nyrkkeilijää. Viime vuoden kisoissa heitä oli kuusi vähemmän. A-nuorissa oli mukana 45 ja B-nuorissa 24 nyrkkeilijää. (HäSa)