Uutiset

Järkyttävää lastenhoitoa

Liki kolmevuotias lapseni sairastui kesähelteillä vatsatautiin. Pitkän vakuuttelun jälkeen terveyskeskuslääkäri vihdoin suostui antamaan lähetteen keskussairaalaan, kun moneen kertaan todistelin, ettei lapseni ole siinä kunnossa, että pärjäisimme kotona turvallisesti.

On todella ihmetystä/suuttumusta herättävää, että pienten lasten kohdalla sairaalaan lähettämistä ”varotaan”. Miten voi olla näin?

Sairaalassa saimme kuitenkin asiaan kuuluvan vastaanoton ja lapsi otettiin välittömästi osastolle, koska kyseessä oli jo elimistön kuivuminen.

Meidän tapauksessamme selvittiin onneksi nesteytysohjelmalla suun kautta, eikä tarvittu nenä-mahaletkua, joka olisi lääkärin mukaan ollut seuraava toimenpide. Letku olisi laitettu ilman nukutusta.

Keskustelin tästä tapauksesta sukulaislääkärimme (kokenut keskussairaalan kirurgi) kanssa, joka totesi, että on aivan järkyttävää että nenä-mahaletkuja asennetaan lapsille ilman nukutusta.

Miksi ei käytettäisi tippaa, joka on lääkärin mukaan yksinkertainen ja helppo toimenpide? Tällöin lapsi selviytyisi paljon vähemmällä kivulla ja voitaisiin välttyä suuremmilta traumoilta. Eikö pikkupotilaita pitäisi hoitaa mahdollisimman hellästi?

Järkyttynyt äiti

Janakkala

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic