Uutiset

Jarmo Rissanen vaihtoi yhden lajin kolmeen

Sunnuntaina Vanajanlinnan maisemissa kilpailtiin ensimmäisen kerran Finntriathlon-sarjan kisa.

Vajaat 80 kilpailijaa oli saapunut Hämeenlinnaan ottamaan mittaa itsestään ja toisistaan triathlonin kahdeksasosamatkalla. Kisamatkalla uintia kertyi 475 metriä, pyöräilyä 22,5 kilometriä ja juoksua 5,2 kilometriä.

Miesten kilpasarjan voiton nappasi ylivoimaisella erolla kuopiolainen Jarmo Rissanen. Kahdeksankertainen maantiepyöräilyn aika-ajon SM-mitalisti kertoo keskittyvänsä nykyään pelkästään triathloniin.

– Olen vähän kyllästynyt pelkkään pyöräilyyn, koska se on niin kolarialtista. Lisäksi triathlonissa oma kunto tulee paremmin esiin, kun toisten kilpailijoiden peesistä ei saa hyötyä, Rissanen sanoi.

Lyhyt kilpailumatka oli hiihdossakin kilpailevalle Rissaselle mieluinen. Hän aikoo kilpailla kaikissa neljässä eri puolilla Suomea kesän aikana järjestettävissä Finntriathlon-kisoissa.

– Tällaisia kisoja saisi olla paljon lisää. Varsinkin hiihtäjälle nämä ovat todella hyviä matkoja. Näitä voisi vetää vaikka kuusikin kesän aikana.

Naisilla tiukka kisa

Naisten kilpasarjassa kärki kilpaili voitosta vielä juoksuosuudella. Sarjan voittanut sveitsiläinen Lucia Erat kiitteli maalissa toiseksi sijoittunutta Iina Lumiahoa hyvästä kilpailusta.

– Minun piti juosta niin kovaa kuin vain pääsin, Erat päivitteli naureskellen.

Kansainvälisiä Ironman-kilpailuja kiertävä Erat ihasteli Vanajanlinnan tapahtumaa ja yleisön kannustusta.

– Järjestelyt toimivat mahtavasti ja reitti oli melko helppo. Katsojat olivat hienosti mukana ja tunnelma oli loistava, Erat kiitteli.

Laji-intoilija ja… ensikertalainen

Naisten kuntosarjassa kilpailleet toimittaja Baba Lybeck ja entinen kilpapurjehtija Sari Multala vaihtoivat kisan maalialueella kokemuksiaan reitin varrelta. Tunnetut naiset kisasivat hyväntekeväisyysmielessä SPR:n kantasolurekisterin puolesta.

Triathloniin hurahtanut Lybeck käytti Vanajanlinnan lyhyen kilpailun valmistavana harjoituksena kuun loppua varten, jolloin hän kilpailee Nizzassa Ironman-kisassa.

– Sää oli täydellinen ja reitti nätti. Tämä kävi hyvästä harjoituksesta, vaikka tykkäänkin enemmän pidemmistä kisoista, Lybeck kertasi kisapäiväänsä.

Lajissa häntä viehättää erityisesti monipuolisuus.

– Tämä on todella kokonaisvaltaista. Kilpailuissa on kiva käydä, mutta ehdottomasti parasta on harjoittelu.

Sari Multalalle sunnuntainen kilpailu oli puolestaan ensimmäinen. Ennen lähtöä ilmassa oli jännitystä.

– Vähän pelkäsin, että miten käy, koska en ollut ehtinyt treenata juuri ollenkaan. Tämä oli kuitenkin tosi kiva kisa, Multala sanoi.

– Kyllä sen verran hullu pitää olla, että kun joku haastaa tällaiseen mukaan, niin kisaamaan lähdetään. Varsinkin, kun edustimme samalla niin tärkeää asiaa, Multala hymyili. (HäSa)

Asiasanat