Uutiset

Järveläinen ja Liedes vaihtavat USHL-sarjaan

Viime kaudella Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorissa pelanneilla Ville Järveläisellä ja Heikki Liedeksellä on edessä iso elämänmuutos. Kumpikin nimittäin jättää kotikaupunkinsa taakseen ja muuttaa noin kolmen viikon kuluttua Yhdysvaltoihin.

18-vuotiaan Järveläisen uusi koti on Green Bayssä, jossa hän käy viimeisen vuoden lukiota ja pelaa samalla USHL-sarjaa (United States Hockey League) tahkoavassa Green Bay Gamblersissa.

-Joukkueen yleisökeskiarvo on 5 000, kun se Suomessa A-nuorten sarjassa on ehkä 200. Kun halli on täynnä, on siellä 8 000 katsojaa, joten onhan se vähän erilaista, Järveläinen sanoo.

Taitava ja tehokas hyökkääjä kuvailee sarjan tasoksi Mestiksen ja A-nuorten SM-liigan välimaaston. Vanhimmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 1991.

Heikki Liedeksen uusi kotipaikka on Nebraskan osavaltiossa sijaitseva Kearney. Joukkueen nimi on Tri-City Storm.

-Minua on aina kiinnostanut lähteä Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Perheneuvojani etsi sieltä paikkaa ja löysi tämän. Vähän alkaa pikkuhiljaa jännittämään, kun lähtö lähenee. Hyvillä mielin kuitenkin sinne menen. Se on yhden unelman täyttymys, Liedes kertoo.


Vuosi kerrallaan

Järveläisen muutto USA:han lähti liikkeelle viime talvena, kun St. Cloudin yliopiston joukkueen valmentaja Mike Gibbons oli katsomassa Kerhon A-junnujen liigamatsia.

-Hän tuli ottelun jälkeen kyselemään, olisiko minulla kiinnostusta lähteä ja hän minut hoiti myös Green Bayn joukkueeseen. Minulle on luvattu yliopistoon täysi stipendi vuoden päästä, mutta niitä asioita pitää miettiä silloin. Joko menen siellä yliopistoon tai sitten tulen takaisin Suomeen, Järveläinen kertoo.

Myös Liedes suunnittelee Amerikassa oloaan vuoden kerrallaan.

-Yliopistokiekko on ollut mielessä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu ja miten sinne sopeutuu, isokokoinen hyökkääjää miettii.


Eri divisioonat

Green Bay Gamblers on USHL:n kärkijoukkueita.

-Se on pelannut kahtena viime vuonna finaalissa ja kuulemma joukkueen pitäisi olla ensi kaudella vielä parempi, Järveläinen kertoi.

Liedeksen seura Storm ei viime kaudella pärjännyt, mutta alkavalla kaudella homman pitäisi kulkea.

-Niin sieltä on sanottu, että joukkueen pitäisi olla kilpailukykyinen.

Gamblers ja Storm pelaavat eri divisioonissa, mutta joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjan aikana.

-Olemme olleet Villen kanssa samassa joukkueessa niin kauan kuin olemme jääkiekkoa pelanneet. On varmasti outo fiilis, kun Ville viilettää vastustajan pelipaidassa, Liedes tunnustaa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic