Uutiset

Järveläinen odottaa pudotuspelejä

 

HPK haki torstaina huipputärkeän voiton Turusta ja paranteli asemaansa kuuden parhaan joukossa. Jos oranssipaidat kukistavat Lukon kotihallissaan tänä lauantaina, varmistuu suora paikka puolivälieriin.
 
TPS:n kaatoon toi oman osansa Kerhon kasvatti Ville Järveläinen, joka pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä liigaosumaa. Oikeastaan hän teki niitä kaksi, mutta ensimmäinen hylättiin, kun tuomari vihelsi pelin poikki liian hätäisesti.
 
– Totta kai on kiva, että sai maalin tehtyä. Siitä voi olla jatkossa hyötyä. Hylätty maali oli tuomarivirhe, mutta ei sitä paljon kannata jäädä murehtimaan. Pelin jälkeen olisi voinut harmittaa enemmän, jos en olisi tehnyt toista.
 
Kerhon peli takelteli huolestuttavasti ennen torstaita, mutta Turussa joukkue oli taas terävänä. Siellä HPK pelasi Järveläisen mielestä taistelevaa kiekkoa.
 
– Tiistaisen pelin jälkeen oli pikku palaveri, jossa sovittiin paljon asioita. Sitä kautta peli oli aika paljon parempaa, että teimme niitä sovittuja asioita. Parantaa pitää kuitenkin vieläkin.
 
Omilla vahvuuksilla
Järveläinen tuli Kerhoon siirtorajan kynnyksellä Mestiksestä Peliitoista, missä hän oli joukkueensa paras pistemies. Ennen lauantaita hänen tililleen oli kertynyt 7 ottelua SM-liigaa ja niissä tehot 1+3.
 
– Välillä on ollut parempia pelejä ja välillä huonompia. Tasaisuutta kaivattaisiin, ja kehitettävää on joka osa-alueella.
 
HPK:n hyökkääjistössä on kova kilpailu pelipaikoista. Järveläinen pyrkii vakuuttamaan valmentajat pelaamalla omilla vahvuuksillaan, joiksi hän mainitsee kiekon pitämisen, liikkeen ja laukauksen.
 
– Tiedän pystyväni parempaan ja uskon, että pystyn parantamaan vielä tämän kevään aikana. Totta kai tavoite on pelata playoffseja liigajoukkueessa, mutta katsotaan, mitä koutsit päättävät ja mennään sen mukaan.
 
A-nuoret  puolivälierissä
Vuonna 1993 syntynyt Järveläinen voi ikänsä puolesta pelata vielä A-junnuissa. Mikäli paikka edustusjoukkueen kokoonpanossa ei aukea, Järveläinen saatetaan hyvinkin nähdä vahvistamassa HPK:n nuoria tänä keväänä. Joukkue aloittaa puolivälierät kotihallissaan sunnuntaina kello 16 alkavalla ottelulla.
 
– Ne ovat pirun kovia pelejä, ja ihan mielelläni menen sinne, jos käsky käy, Järveläinen sanoo.
 
A-nuorten päävalmentajan Olli Salon mukaan joukkueessa on odottava, mutta hyvä fiilis. Loukkaantumisia ei ole, mutta pelikieltojen vuoksi Joel Salo huilaa ensimmäisen puolivälieräottelun ja Eetu-Ville Arkiomaa vielä toisenkin.
 
– Otamme liigassa pelanneita nuoria mieluusti mukaan, mutta heidän varaansa ei lasketa mitään. Tilanne katsotaan peli kerrallaan edustusjoukkueen tarpeiden mukaan, Salo muistuttaa.

Asiasanat