Uutiset

Järvinen ja Laakkonen palaavat HPK:n pelipaitaan

Ensi kauden jääkiekon SM-liigaan valmistautuva Hämeenlinnan Pallokerho vahvistaa rivejään maalivahti Mika Järvisellä ja hyökkääjä Janne Laakkosella. Järvinen torjui kiekkoja viime kaudella Jokereissa. Laakkosen viime kauden seura oli kuopiolainen KalPa.

Kumpikin pelaaja on hämeenlinnalaiselle kiekkoyleisölle tuttu. Hattulasta kotoisin oleva Järvinen on Kerhon oma kasvatti, joka siirtyi kesken kauden 2005-2006 KalPaan. KalPassa Järvinen onnistui jopa maalinteossa kaudella 2008-2009. Marraskuussa 23 vuotta täyttävä maalivahti viihtyi Kuopiossa viiden kauden ajan ennen kuin hän siirtyi Jokereihin.

-Olemme todella tyytyväisiä uusiin hankintoihin. Järvinen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut maalivahti. On hienoa nähdä, että oma kasvatti palaa takaisin HPK:hon, hehkuttaa HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Laakkosen kolmas kerta

Laakkonen on pelannut Kerhossa kahteen otteeseen. Hän avasi liigauransa Kerhossa kausilla 2001-2005, kunnes siirtyi kahdeksi kaudeksi Helsingin IFK:hon. HIFK-vuosien jälkeen tie toi takaisin Hämeenlinnaan, jossa taitava laitahyökkääjä pelasi kaudet 2008-2010. Laakkonen oli tärkeässä roolissa, kun Kerho saavutti toissa kaudella hopeaa. Hän oli kevään pudotuspelien paras pistemies tehden 17 ottelussa pisteet 5+11=16.

-Meillä kaikilla on Laakkosesta hyviä muistoja, ja Janne tulee itsekin innoissaan takaisin Hämeenlinnaan. Hän purki KalPan kanssa yhteisymmärryksessä sopimuksen, ja me olimme totta kai kiinnostuneita saamaan hänet HPK:hon.

-Hän tuo paljon lisävariaatioita ja juonikkuutta joukkueeseen. Ja Laakkonenhan tuppaa syttymään kevään otteluihin kovalla tunteella, Korpela sanoo.

Lisää haetaan

HPK:lla on Järvisen ja Laakkosen sopimusten jälkeen 21 pelaajasopimusta. Niiden lisäksi joukkueen harjoitusringissä on mukana viime kaudella A-nuorissa pelanneita pelaajia.

-Meillä on edelleen sentteriosastolla haku päällä ja lisäksi laitahyökkääjällekin on tilaa. Myös puolustuspäähän haemme vielä pelaajaa, Korpela kertoo seuran pelaajatilanteesta.

Tammikuussa Oulussa loukkaantunut Arsi Piispanen on toipunut pernaleikkauksestaan. Piispanen viilettää HPK:n harjoituksissa täysillä mukana.

-Arsin toipuminen on sujunut erinomaisesti ja hän on täydessä kunnossa. Hänellä on lääkäreiltä lupa tehdä harjoituksissa kaikkea, Korpela sanoo. (HäSa)