fbpx
Uutiset

Jätevesipyöritys harmittaa haja-asutusalueella

Vesihuollon aikataulut kiinnostivat Juteinitalossa järjestettyyn vesihuoltoiltaan osallistuneita hattulalaisia ja kaupunkilaisia. Illassa esiteltiin Hämeenlinnan ja Hattulan alueelle laadittua vesihuollon kehittämissuunnitelmaa, mutta moni osallistuja oli aivan aiheesta ihmeissään jätevesiasetuksen viimeaikaisesta pyörittelystä.

-Asia on edelleen perustuslakivaliokunnan pöydällä ja ratkaisu siirtyi huomiselle (perjantaille), kertoi ympäristötarkastaja Reijo Hemilä tuoreet uutiset illan alkajaisiksi.

HS-Veden eli Hämeenlinnan seudun vesiyhtiön toimitusjohtaja Timo Heinonen suositteli, että esimerkiksi Lepaan ja Petäyksen välisellä alueella varauduttaisiin kiinteistökohtaisiin jätevesiratkaisuihin. Sen sijaan vanhan kolmostien varteen suunnitellun yhdyslinjan varrella asuvien kannattaa odotella.

-Iittalan ja kantakaupungin väliseen linjaan tulee koko matkalle liityntäputket kiinteistöjä varten, eli sinne tulee varmaankin myös velvollisuus liittyä verkostoon. Jos juuri nyt ei ole pakko tehdä jotain, kannattaa odotella, Reijo Hemilä sanoi.

Toinen tärkeä hanke Hattulan alueella on Lepaan yhdistäminen vesiyhtiön verkostoon. Tätä varten on jo olemassa suunnitelma linjan vetämiseksi Rahkoilaan ja sieltä Katinalaan.

-Lepaan uusi asuinalue, jonka teitä ja vesihuoltoa juuri rakennetaan, liitetään aluksi Hämeen ammattikorkeakoulun verkostoon. Tavoitteena on kuitenkin, että koko alue siirtyisi jossain vaiheessa vesiyhtiölle, Timo Heinonen kertoi.

Hän arvioi, että Lepaan linja voitaisiin toteuttaa jo vuonna 2012.

Menot