Uutiset

Jatkosodassa tähystäjänä palvelleen Juhani Eskolan muistoa kunnioitetaan ylilennolla

Luutnantti Eskola palveli Bristol Blenheim -pommikoneen tähystäjänä Pommituslentolaivue 42:ssa. Hän toimi sotavuosina myös sähkötyksen opettajana Ilmavoimien Viestikoulussa.
Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Arkistokuva hornetista. Kuva: Eriika Ahopelto
Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Arkistokuva hornetista. Kuva: Eriika Ahopelto

Jatkosodassa tähystäjänä palvelleen luutnantti Juhani Eskolan siunaustilaisuus järjestetään lauantaina 25. tammikuuta Helsingin Temppeliaukion kirkossa.

Eskola osallistui mekaanikkokurssille vuonna 1940 ja valmistui reserviupseerikurssi 54:ltä vuonna 1942. Jatkosodan aikana vuosina 1943–1944 Eskola suoritti tähystäjäkurssin, minkä jälkeen hän palveli Bristol Blenheim -pommikoneen tähystäjänä Pommituslentolaivue 42:ssa. Hän toimi sotavuosina myös sähkötyksen opettajana Ilmavoimien Viestikoulussa.

Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä lentää Temppeliaukion kirkon yli kello 14.00–14.30 välisenä aikana noin 300 metrin korkeudessa. Lentoturvallisuuden vuoksi ilmavoimista muistutetaan, että dronejen lennätyskorkeuden on oltava alle 150 metriä. Ylilennolla on säävaraus.

Menot