fbpx
Uutiset

Jättiautotalo sai rakennusluvan

Kirstulan pellolle suunniteltu Sunny Car Centerin suuri autotalo sai keskiviikkona rakennusluvan Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunnalta.

Kirstulan kolmiossa on kesäkuussa hyväksytyssä kaavassa 120 000 neliötä rakennusoikeutta. Sunny Car Center hakee nyt rakennuslupia neljälle rakennukselle.

Suurin niistä on varsinainen autokaupankeskus kerrosalaltaan noin 107 000 kerrosneliötä. Lisäksi suunnitteilla on kolme pienempää rakennusta, joiden koko vaihtelee välillä 654-2 312 kerrosneliössä.

Autokauppa tulee maksimissaan kahteen kerrokseen, vaikka alkuvaiheessa suunniteltiin jopa kahdeksankerroksista tornia.

Jättirakennukseen on autokaupan lisäksi suunnitteilla jopa 12 erillistä korjaamoa, peltikorjaamo ja maalaamo. Lisäksi kaavaillaan muita liiketiloja ja ravintoloita.

Rakennuslupa saa lainvoiman noin kuukauden kuluttua, jos siitä ei valiteta.

Sadan miljoonan hanke

Maansiirtotyöt ovat jo käynnissä ja rakentamisen on tarkoitus alkaa tammikuussa. Tosin alueelle tulevista yrityksistä ei ole vielä tiedotettu.

Keskuksen pitäisi valmistua vuonna 2014. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin sata miljoonaa euroa. Toteutuessaan siitä tulisi Euroopan suurin autokauppa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on hyväksynyt hankkeen aiesopimuksen. Hankkeesta vastaava Sunny Car Center on Sunny Trading Oy:n projektiyhtiö.

Viime aikoina kohuliikemies Arto Merisalo on tunnustellut kiinteistökehitysyhtiö Hansa Dealin puolesta lähes Sunny Car Centerin naapuriin ns. Kultakeskuksen tontille kilpailevaa hanketta.

Se tosin olisi huomattavasti pienempi, mutta kauppakeskukseen houkutellaan autokaupan toimijoita. (HäSa)

Menot