Uutiset

Jättiläiskalmari huumekuriirina

Rikollisuuden lonkerot eivät tunne rajoja. Perussa on takavarikoitu jäädytetty jättiläismustekala, jonka sisällä yritettiin salakuljettaa 700 kiloa kokaiinia.
Kalmari kokaiineineen oli matkalla Meksikoon ja Yhdysvaltoihin.

Salakuljettajat olivat jopa päällystäneet muoviset kokaiinipaketit pippurilla, jotta huumekoirat eivät äkkäisi ainetta. Varotoimet eivät kuitenkaan riittäneet, vaan lonkeroveikko huumeineen jäi poliisin rysään.

Takavarikko tehtiin kalmarimaiseen aiheeseen sopivasti Perun pääkaupungissa nimeltä Lima.

Salakuljetuksesta epäilyinä pidätettiin seitsemän perulaista. Merielikon sisältämän kokaiinin arvo katukaupassa olisi ollut noin 17,5 miljoonaa dollaria (noin 13 miljoonaa euroa).

STT-Reuters

Maailman nopein puhuja

Kanadalainen liikemies Sean Shannon on jo viidentoista vuoden ajan pitänyt hallussaan nopeasti puhumisen maailmanennätystä. Shakespearen tuotannosta napatun 260:n sanan pituisen yksinpuhelun toistamiseen häneltä kuluu vain 23,8 sekuntia.

Shannon, 52, aikoo jatkossa parantaa vauhtia vielä entisestäänkin, vaikka ei turhan vakavasti harvinaiseen taitoonsa suhtaudukaan.

– Olen parantanut ennätystäni jo kahdesti, mutta tähtään jatkossa vielä parempaan. Pystyn nyt lausumaan 655 sanaa minuutissa, mutta yritän vielä rikkoa 660 sanan rajapyykin, paikkansa Guinnessin ennätysten kirjassa lunastanut Shannon lupaa.

Sean Shannon on valmis paljastamaan tekniikastaan sen verran, että ennen ennätyskoetta pää kannattaa tyhjentää kaikista ajatuksista.

– Ja sekin on tärkeää, ettei ajattele mitä sanoo. Käsittääkseni tv:n uutisankkureilla ei ole aavistustakaan siitä mitä he sanovat, mutta he sanovat kaiken vakuuttavasti. Ja se lienee paras tekniikka heille, puhemestari Sean Shannon otaksuu.

STT-Reuters

Jude Law maailman seksikkäin mies

Näyttelijä Jude Law on nimetty vuoden 2004 maailman seksikkäimmäksi elossa olevaksi mieheksi. Brittinamu peri amerikkalaisen People-lehden lanseeraaman tittelin viime vuoden voittajalta Johnny Deppiltä.

Jude Law, 31, ei kuitenkaan ole pelkkää silmäniloa, sillä mies on ollut muun muassa kaksi kertaa ehdolla Oscar-voittajaksi. Myös Law’n kollegat kehuvat häntä lahjakkaaksi – ja seksikkääksi.

– Hänen lämpönsä tekee hänestä seksikkään, ja se välittyy hänen silmistään. Hänellä on maailman kauneimmat silmät, Nicole Kidman kuvaili Cold Mountain -elokuvan vastanäyttelijäänsä.

People-lehti julisti maailman seksikkäimmän miehen ensimmäisen kerran vuonna 1985, jolloin kunnian sai Mel Gibson. Vaikka näyttelijät ovatkin vuosien saatossa hallinneet palkintopallia, on voittajien joukossa ollut muun muassa John F. Kennedy Jr.

STT-Reuters

Päivän lehti

5.4.2020