Uutiset

Jere Innalan näytöt palkittiin liigasopimuksella

HPK:n liigajoukkueessa hyviä näyttöjä antanut Jere Innala, 18, on ottanut ison harppauksen pelaajaurallaan. Kuusi ottelua Kerhossa tällä kaudella pelannut laitahyökkääjä on tehnyt 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen seuransa kanssa.

HPK:n A-nuorten liigamiehistössä kautensa avannut Innala iski uransa ensimmäisen liigamaalin vajaa kolme viikkoa siten pelatussa kotiottelussa Ässiä vastaan. Lisää merkintöjä tehotilastoihinsa juniori hankki perjantaisessa Lukko-ottelussa Raumalla, jossa saaliina oli kaksi maalia lisää.

– Ihan hyvin olen päässyt mukaan liigavauhtiin. Pelini on mennyt koko ajan myös parempaan suuntaan, eikä liigavauhti ole ollut liian kovaa. Kulmavääntöihin kaipaan kuitenkin vielä voimaa, Innala myöntää.

Innalan hyvät otteet ovat miellyttäneet HPK:n päävalmentajaa Antti Pennasta.

– Jere on edennyt ottelusta toiseen nousujohteisesti, eikä hänelle ole vielä missään vaiheessa tullut ulospuhallusta. Sekin voi kyllä vielä tulla, mutta tähän saakka hänen pelinsä on kehittynyt tasaisesti. Hän on pelinopea sekä päästään että jaloistaan, Pennanen kuvailee.

HPK on tehnyt liigasopimuksen syyskauden aikana jo neljän oman juniorin kanssa. Innalan lisäksi seura on kiinnittänyt riveihinsä puolustaja Otto Latvalan ja hyökkääjät Tommi Haraisen ja Harri Kainulaisen.

– HPK jatkaa strategiansa mukaisesti kiinnittäen omia nuoria pelaajiaan, jotka ansaitsevat kovalla työllään näytönpaikan Liigan puolella. Myös Jere on käyttänyt tilaisuutensa loistavasti ja uskomme hänestä olevan vielä paljon iloa joukkueellemme, kaavailee HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

HPK jatkaa liigaotteluitaan kohtaamalla tiistaina Ritariareenassa jyväskyläläisen JYPin. Kerhon kokoonpanoon on luvassa muutoksia, sillä hyökkääjät Janne Lahti ja Juha Koivisto ovat jälleen pelikunnossa.

– Ihan tarkkaan en vielä osaa nimetä kokoonpanoamme. Se selviää todennäköisesti vasta pelipäivän aamuna, päävalmentaja Pennanen pohtii.

Liigan puolimatkan krouvin ohittaneella HPK:lla on takanaan hyvin sujunut jakso. Viidestä viimeisestä ottelustaan joukkue on nimittäin napsinut 12 pistettä.

JYP puolestaan ei ole vakuuttanut viime aikoina. Joukkue kuuluu silti edelleen Pennasen suosikkeihin.

– Joukkue on aloittanut monta ottelua hyvin, mutta on menettänyt pisteet lopussa. JYPillä on vahva ylivoima ja se pystyy pelissään myös nopeisiin suunnanmuutoksiin, ja sillä heidän tavoitteenaan on saada peli pyörimään koko 60 minuutin ajan, Pennanen pohtii. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic