fbpx
Uutiset

Jerell Jones säkenöi Kaurialassa

Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan kärjessä tappioitta pelaava Hämeenlinnan Huskies otti Kaurialan kentän lauantaipäivän Ryskettä ja ryminää -tapahtumassa ansaitun voiton kouvolalaisesta Indiansista, vaikka alku ei kotijoukkueelle hyvää luvannutkaan. Indians johti vielä ensimmäisen neljänneksen jälkeen 14–13, mutta Huskies rynnisti lopulta 47–14-kotivoittoon.

Sarjakärjen ykkösnimi oli yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Jerell Jones. Jones teki Huskiesille kuusi touchdownia eli 36 pistettä 47:stä. Viisi kertaa pelin paras pelaaja päätti juoksupelin vastustajan maalialueelle ja kertaalleen hän otti kiinni pelinrakentaja Niclas Carpelanin muutaman jaardin heiton.

– Mielestäni aloitimme ottelun huonosti, emmekä valmistautuneet viikon aikana riittävän hyvin. Voitimme tärkeän ottelun viime viikolla Vaasaa vastaan ja se taisi vaikuttaa tähän viikkoon. Kouvola oli hyvä vastustaja ja alussa aliarvioimme sitä. Ottelu oli meille hyvä muistutus siitä, että jokainen vastustaja on hankala, Jones mietti ottelun jälkeen.

Kauden neljässä pelaamassaan ottelussa nyt 13 touchdownia tehnyt Jones viihtyy Suomessa mainiosti.

– Pelasin Suomessa jo viime vuonna ja päätin tulla täksi kaudeksi takaisin. Tämä on hieno paikka ja ihmiset ovat mukavia, mutta olisin toivonut vähän parempaa säätä. Olen pelannut monessa muussakin maassa, mutta Suomi on ylivoimaisesti suosikkini, viime kaudella 1. divisioonassa Jyväskylän Jaguarsissa pelannut keskushyökkääjä sanoi.

Huskiesin päävalmentaja Juha-Matti Jokinen oli samaa mieltä avainpelaajansa kanssa.

– Kouvola oli alussa paremmin hereillä, ja me olimme epävarmoja hyökkäyksessä, puolustuksessa ja special teameissa. Emme olleet riittävän hyvällä asenteella pelissä viime viikon Vaasa-pelin jälkeen. 1. divisioona on kuitenkin kova sarja, ja Kouvolakin on vaarallinen, vaikka se on hävinnyt. Vaasa-matsin jälkeen puhuimme, että olemme pelanneet itsemme haluamaamme asemaan, mutta loppukauden aikana on olemassa sudenkuoppia. Tämä oli meille hyvä opetus. Huonosta alusta huolimatta otimme selvän voiton ja siihen olemme hemmetin tyytyväisiä, Jokinen sanoi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli sekava ja virheitä täynnä. Tuomareiden keltainen lippu oli kentällä monta kertaa rangaistuksen merkiksi, ja kolme pelaajaa ajettiin ulos. Hurttalauma menetti heti ensimmäisellä neljänneksellään puolustuksestaan tärkeän tukimiehen Joel Sislerin. Avauspuolikkaan aikana kentältä joutuivat pois myös Mikko Rastas Huskiesin puolustuksen linjasta ja Indiansin pelinrakentaja Marto Czirok keskinäisestä nahistelusta.

Czirokin putoaminen pois kokoonpanosta sekoitti selvästi Indiansin peliä. Joukkueen molemmat touchdownit viimeistellyt laitahyökkääjä Troy Rice otti pelinrakentajan paikan.

– Sislerin ulosajo oli erikoinen ja turhan kova tuomio, kuten olivat myös heidän pelinrakentajansa ja meidän puolustuksen linjamiehemme ulosajot. Peli olisi ollut varmaankin laadukkaampaa ilman ulosajoja. Kouvolan hyökkääminen meni tuollaiseksi räpiköimiseksi. Harmi, että peli oli rikkonainen, Jokinen mietti.

Jonesin lisäksi hämeenlinnalaisista onnistui touchdownin teossa laitahyökkääjä Jussi Kähönen, joka nappasi maalialueella kiinni pelinrakentaja Carpelanin noin yhdentoista jaardin heiton. Tomi Jokinen teki Huskiesille kolme yhden pisteen arvoista lisäpisteyritystä ja Ottopekka Leskinen onnistui kahden pisteen arvoisessa lisäpisteyrityksessä.

Ryskettä ja ryminää -tapahtumassa Kaurialan lehtereille mukavan yleisömäärän 570 kerännyt Huskies jatkaa 1. divisioonaa ensi viikolla Jyväskylän Jaguarsin vieraana. Se päättää runkosarjan kahteen kotiotteluun, ensin 26. heinäkuuta Tampereen Saintsia vastaan ja pari viikkoa myöhemmin Helsinki Wolverinesia vastaan. HäSa

Asiasanat

Menot