Uutiset

Jerell Jones vahvistaa Huskiesia

Hämeenlinna Huskies on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen keskushyökkääjä Jerell Jonesin kanssa.

Viime kauden ykkösetenijän Janne Moision lopetettua pelaajauransa Rautamaljan voittoon ja pelinrakentaja Niclas Carpelanin jatkosopimuksen varmistuttua, Huskiesilla oli selvä suunnitelma hankkia ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus nimenomaan keskushyökkääjän tontille.

30-vuotias Jerell Jones on Huskiesin tulevan kauden vastustajille tuttu mies. Kaudella 2014 Jones esiintyi 1. divisioonassa Jyväskylä Jaguaarien paidassa ja pelaamissaan kuudessa ottelussa hän voitti ylivoimaisesti sarjan etenijätilaston juosten liki tuhat (992) jaardia ja 20 touchdownia. Edettyjen juoksujaardien ja -maalien lisäksi kokenut Jones heitti palloa 883 jaardia ja tavoitti laitahyökkääjän viidesti touchdownin arvoisesti oltuaan joukkueensa osa-aikaisena pelinrakentajana.

University of Rhode Islandinpaidassa yliopistouransa pelannut Jones on sittemmin edustanut Euroopassa Jaguaarien lisäksi myös saksalaista Magdeburg Virgin Guardsia. Kotimaassaan Yhdysvalloissa hän on pelannut lähinnä Arena Football -liigoissa. Jones on voittanut useita sarjojen mestaruuksia sekä MVP-palkintoja.

Vikkelän Jonesin vahvuudet pelaajana ovat hänen monipuolisuudessaan ja urheilullisuudessaan. Keskushyökkääjän paikan lisäksi hän on pelannut urallaan myös laitahyökkääjänä, pelinrakentajana ja takapuolustajana sekä palauttanut lento- ja aloituspotkuja. Nopeimmillaan 40-jaardin matkalla ajan 4,28 sekuntia kellottanut Jones on varmasti yksi sarjan nopeimmista pelaajista. Nopeuden ja hyvän pelinlukutaitonsa ansiosta Jones tulee aiheuttamaan harmia vastustajille Hurttapaidassa tulevana kesänä.

Hämeenlinna Huskiesin valmistautuminen kauteen 2015 on jo käynnissä. Yhteiset harjoitukset alkoivat marraskuun alussa ja ensimmäinen harjoitusleiri järjestetään tammikuussa. Joukkueeseen odotetaan liittyvän viimeistään tammikuun harjoitusleirillä vielä muutaman kotimaisen pelaajan. Toisen, puolustuksen puolelle tulevan, amerikkalaisvahvistuksen kanssa neuvotteluja käydään parasta aikaa. (HäSa)

Asiasanat