fbpx
Uutiset

Jesperi Kotkaniemi nautti hetkestä ja kirjautti syöttöpisteen NHL-debyytissään

Artturi Lehkonen laukoi Montreal Canadiensin NHL-kauden ensimmäisen maalin, ja 18-vuotias tulokas Jesperi Kotkaniemi kirjautti NHL-debyytissään syöttöpisteen, mutta Canadiens hävisi jatkoajalla Toronto Maple Leafsille 2-3. Maple Leafsin voiton ratkaisi jatkoajalla Auston Matthews, jolle maali oli ottelun toinen.

– Se oli hauskaa. Nautin jokaisesta hetkestä, mutta lopputulos ei ollut mitä halusimme, Kotkaniemi kommentoi NHL-debyyttiään Canadiensin nettisivuilla.

Kotkaniemi vietti jäällä 15.05 minuuttia, ja hänestä tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja NHL:n runkosarjassa. Kotkaniemeä nuorempana Canadiensia on edustanut vain Claude Lemieux.

Kotkaniemi laukoi kahdesti kohti maalia ja ansaitsi syöttöpisteen Andrew Shaw’n viimeistelemästä 2-2-maalista toisen erän lopulla.

– Tiesimme että heillä on hyviä pelaajia. Mielestäni pelasimme hyvin, olimme lähellä voittoa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt, Kotkaniemi arvioi Canadiensin peliä.

Montrealin päävalmentaja Claude Julien näki tappiossa siemenen tuleviin voittoihin.

– Olen pettynyt tappioon. Meistä tuntuu, että olisimme voineet voittaa ja että meidän olisi pitänyt voittaa. Mutta en ole pettynyt siihen, miten yritimme. Meidän on tärkeää jatkaa samalla tavalla yrittämistä ja parantaa tietyissä asioissa, jotka eivät sujuneet. Jos taistelemme tällä tavalla, meillä on mahdollisuus voittaa joka ilta, Julien sanoi.Raskilla sysimusta ilta


Hallitseva mestari Washington aloitti kauden 7-0-voitolla Boston Bruinsista. Tuukka Rask päästi 19 laukauksesta taakseen viisi ennen kuin hänen tilalleen vaihdettiin Jaroslav Halak, joka torjui 16 laukausta.

Bruinsin valmentajan Bruce Cassidyn mielestä hänen joukkueeltaan puuttui taistelutahtoa

– Tämä on avausilta. Kavereiden pitäisi olla vähän nälkäisempiä. Jäimme jälkeen emmekä selvästi olleet valmiita, ja siitä se jatkui samaa rataa, Cassidy sanoi.

Rask ei halunnut tarttua Cassidyn mielipiteeseen.

– En halua puhua koko joukkueen esityksestä. Täytyy katsoa itseään. Tehtäväni on antaa meille mahdollisuus voittaa, eikä sitä tapahtunut tänään. Päästin kolme helppoa maalia, täytyy katsoa peiliin ja korjata asia, Rask sanoi NHL:n nettisivuilla.

Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov teki kaksi ylivoimamaalia. T.J. Oshie ja Aleksandr Ovetshkin tekivät kumpikin maalin ja antoivat maaliin johtaneen syötön.

– Tämä oli yksi peli. Se ei ole mitään. Me annamme sen olla ja mietimme torstaina peliä Buffalo Sabresia vastaan, Bruinsin Brad Marchand lupasi.

https://www.nhl.com/canadiens/news/postgame-canadiens—maple-leafs—october-3/c-300613700
https://www.nhl.com/news/boston-bruins-washington-capitals-game-recap/c-300600946

Asiasanat

Menot