Uutiset

Jesse Krohn ajaa Euroopan Le Mans -sarjassa

Ahveniston Autourheilijoiden Jesse Krohn, 24, pääsee testaamaan vauhtiaan todella kovaan seuraan. Hämeenlinnalainen rata-autoilija ajaa Euroopan Le Mans -sarjassa Marc VDS Racingin kuskina kiertueen kaikki viisi osakilpailua. Krohnin tiimikumppanina neljän tunnin kisoissa on WTCC-autojen kolminkertainen maailmanmestari, Ison-Britannian Andy Priaulx. Kaksikko päästelee 535-hevosvoimaisella BMW Z4 GTE -autolla sarjan GT-E-luokassa.

Krohnin talli Marc VDS Racing on tuttu myös kaksipyöräisten ystäville. Sen leivissä nimittäin kurvailee myös ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio.

BMW-Motorsportin junioriohjelman viime kaudella voittaneella Krohnilla riittää ajettavaa kansainvälisillä radoilla, sillä hän osallistuu myös kansainväliseen VLN-sarjaan. Tässä savotassa Krohn pääsee ajamaan parisenkymmentä lähtöä Saksassa Nürburgring-Nordschleifen radalla BMW:n Z4 GT-3 -autolla.

Krohn lunasti paikkansa kovien ratapelien rattiin hyvän viime kauden siivittämänä. BMW:n junnuprojektissa hän antoi vahvat näytöt osaamisestaan heti ensimmäisessä kisassa Nürburgringillä.

– Ajoin heti paalulle ja kisakin sujui ihan nappiin. Sen jälkeen BMW kutsui kolmekymmentä kuskia testeihin ja lopulta ohjelmaan valittiin neljä parasta. Teimme koko vuoden kovasti töitä ja testasimme myös formuloita. Varsinaisen ohjelman kahlasimme kuitenkin läpi BMW:n uudella M235 I-Racing -autoilla, jotka ovat katuautoihin pohjautuvia endurance-autoja. 330-hevosvoimaisilla peleillä pääsin heti vauhtiin ja voitin lopulta koko ohjelman. Olin paras testeissä, kisoissa ja myös fyysisesti parhaassa kunnossa, Krohn muistelee.

Krohn hyvästeli Suomen radat kauden 2013 jälkeen, jolloin hän voitti Porsche-cupin ykkösluokan. Hän on voittanut urallaan lisäksi Suomen, Viron ja Pohjois-Euroopan mestaruudet formula Renault -luokassa (vuonna 2008). Jyhkeillä Camaroillakin Krohn on ennättänyt menestyä. Tässä luokassa hän oli paras Suomen radoilla vuonna 2011.

– Vasta nyt olen kuitenkin päässyt oikein kovien kuskien lähtöihin. Haaveenani on vielä joskus ajaa DTM-sarjassa, johon myös BMW panostaa taas koko ajan enemmän, Krohn kertoo.

Tasaisia kierrosaikoja

Krohn on tottunut aiemmin kaasuttelemaan nopeatempoisia sprinttikisoja, mutta GT-autojen pitkissä kisoissa meno voi tyssätä liian aggressiivisella ajolla.

– Olen opetellut aivan erilaisen ajotyylin. Nyt pitää nakuttaa tasaisia kierroksia ja tuoda vehkeet maaliin ehjänä. Toisaalta limiitilläkin on pakko vetää koko ajan, jos haluaa menestyä, Krohn kuvailee.

Krohn ei vielä vuosi sitten osannut edes haaveilla Le Mans -sarjaan pääsystä.

– En todellakaan uskonut ajavani näin montaa kisaa, enkä varsinkaan Andy Priaulx tiimikaverinani. Mies on rata-autoilun huippunimiä ja häneltä opin taas paljon uutta. Tämä kortti pitää katsoa loppuun saakka hyvin tarkasti, sillä onnistuessaan projekti vie minut aikamoisen askeleen lähemmäksi DTM-unelmaani, Krohn pohtii.

Krohn on hämeenlinnalainen, mutta asuu kilpailukaudella Benidormissa Espanjassa. Marc VDS Racingin kuski avaa kilpailukautensa VLN-sarjassa Nürburgringillä maaliskuun 28. päivänä. Euroopan Le Mans -sarjan ensimmäinen kisa on puolestaan vuorossa huhtikuun 11. päivänä.

– Sitä ennen on luvassa tietenkin testejä ja harjoituksia. Espanjaan lähden jo torstaina, Krohn sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic