Uutiset

Jessika Rolig ja Maija Keränen onnistuivat MM-katsastuksissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig, 20, ja Maija Keränen, 17, jatkoivat hyviä esityksiään myös sunnuntaina Ahveniston moottoriradalla jatkuneissa nuorten (19–21-vuotiaat) MM-katsastuksissa. Lauantain pikakisan voittaja Rolig ylsi N21-sarjan 10 kilometrin väliaikalähdössä toiseksi ja Keränen uusi lauantain toisen sijansa N19-sarjan kahdeksan kilometrin kisassa.

AAH:n värit menestyivät myös 24. Heikki Hovin muistokisojen miesten sarjassa. Mikael Koivunen ja Jari Ritvaniemi lykkivät kaksoisvoittoon 13 kilometrin matkalla.

Jessika Rolig kävi kovan sekuntitaistelun ahvenanmaalaisen Jenny Fellmanin kanssa. Östersundissa Ruotsissa asuva ja harjoitteleva Fellman kukisti AAH:n edustajan vain 2,8 sekunnilla.

Fellmanin menoa rasitti neljän ampumapaikan (makuu, makuu, pysty ja pysty) kisassa kolme sakkorinkiä. Voitto ratkaistiin tällä kertaa hiihtämällä, sillä myös Rolig tähtäsi kolme pummia.

– Kyllä oli kova kisa, mutta ihan hyvin se lopulta sujui. Lähdin matkaan kärkitytöistä ensimmäisenä, eli en ollut selvillä väliajoista ja se hieman hankaloitti menoani. Toisen makuupaikan kaksi sakkoa olivat myös hieman liikaa, mutta ei tulos silti mikään katastrofi ollut, Rolig nauroi.

Rolig on aloittanut hyvin ampumahiihtokauden. Suksi luistaa hyvin myös maastohiihdon puolella vaisun viime kauden jälkeen.

– Nyt alkaa kaikki olla taas kunnossa. Alkukesän harjoitukset eivät vielä sujuneet kovinkaan hyvin viime talven ylikunnon jälkeen, mutta kisakausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, Rolig myhäili.

AAH:n menestyjän tavoitteena ovat helmikuun 21. päivänä Brezno-Osrbliessa Slovakiassa käynnistyvät nuorten MM-kisat. Näyttöjä MM-joukkueeseen Rolig pääsee antamaan vielä ensi viikonvaihteen Tuusulan SM-kisoissa.

– Siellä on taas kaksi kisaa, normaalimatka ja yhteislähtö. Toivottavasti nekin kisat sujuvat hyvin ja pääsen MM-joukkueeseen, Rolig pohti.

Myös Maija Keränen kävi kovan kisan voitosta sunnuntain matkalla. Hän hävisi Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelmalle lopulta vain 1,6 sekuntia. Molemmat ylsivät 18 tytön kisassa ainoina kilpailijoina komeaan nolla-ammuntaan.

– Olen todella tyytyväinen viikonvaihteen kisoihini. Ei edes tämänpäiväinen niukka tappio harmita, Keränen sanoi.

Keräsen viime talven paras saavutus oli nuorten MM-kisojen viestikisan seitsemäs sija. N19-sarjan viestitriossa oli mukana myös kaksossisko Jenni Keränen, joka ylsi sunnuntain kisassa seitsemänneksi.

– SM-kisoissa paras saavutus oli pikakisan mestaruus N17-sarjassa Rovaniemellä, vaikka pärjäänkin yleensä paremmin pitemmillä matkoilla, Keränen muistutti.

AAH:n isännöimissä Heikki Hovin muistokisoissa annettiin näyttöjä myös Turkissa helmikuun 11. päivänä käynnistyviin Euroopan nuorten olympiafestivaaleihin (17–18-vuotiaat).

AAH menestyi hyvin myös sunnuntain kisojen iltapäivän matkoilla. Kaisa Keränen voitti N17-sarjan kuuden kilometrin kisan, ja saman tempun teki Arto Hakala M45-sarjan kahdeksalla kilometrillä.

N11-sarjan kahdella kilometrillä toiseksi ylsi puolestaan AAH:n Henriikka Kiuru ennen seuratoveriaan Eveliina Hakalaa. Sonja Hakala ylsi palkintopallille sijoittumalla toiseksi N15-sarjan viiden kiometrin matkalla. M50-sarjassa Simo-Pekka Aarnisalo oli kolmas kahdeksan kilometrin matkalla. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic