Uutiset

Jessika Rolig pisteille IBU-cupissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien 18-vuotias Jessika Rolig jatkoi hyviä esityksiään Puolassa ja taisteli perjantaina IBU-cupissa pistesijoille.

7,5 kilometrin pikakilpailua rasitti yksi sakkokierros makuuammunnasta, mutta pystypaikka meni puhtaasti ja Roligin sijoitus oli 33:s (+2.58).

Toinen suomalaisedustaja Laura Toivanen oli 63:s (+4.58/ 2+3). Tuulisissa oloissa vain neljä kilpailijaa selvisi nolla-ammunnalla.

– Ammuntaan olen tyytyväinen. Pystyltä pääsin ampumaan hyvään tuulirakoon. Hiihto oli tosi rankkaa. Parin viikon kilpailemattomuus näkyy ja kurkkukipu ei auttanut asiaa. Toivottavasti se on jotain pientä ohimenevää, että pääsen huomenna ladulle, kun kroppakin on saatu auki, Rolig totesi.

Venäjä otti kisassa kolmoisvoiton. Nollat ampunut Irina Trusova kukisti Anna Nikulinan (1+0) 46 sekunnilla ja Jekaterina Yurlovan (1+0) 53 sekunnilla.

Rolig debytoi Suomen naisten maajoukkueessa joulukuun IBU-cupissa Itävallassa, jossa hän oli myös sekä pikamatkalla (46:s) että normaalimatkalla (48:s) paras suomalainen.

Lauantaina Puolassa kilpaillaan sääolojen takia uudelleen pikamatkat ja sunnuntaina takaa-ajokilpailut. (HäSa)

Asiasanat