Uutiset

Jessika Rolig takaa-ajon 38:s IBU-cupissa

Ampumahiihdon IBU-cupin neljäs osakilpailu kilpailtiin Italian Martellissa ja sunnuntain päätösmatkoina olivat takaa-ajokilpailut.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig ja Erika Jänkä paransivat sijoituksiaan pikakilpailusta ja nousivat parhaiksi suomalaisnaisiksi.

Rolig ampui kolme sakkoa (0+1+1+1) ja nappasi kisarupeaman parhaan sijoituksensa 38:s (+6.38). Jänkä oli viidellä sakolla (0+0+3+2) 40:s (+6.58).

– Tänään oli paras kisa näistä kolmesta. Suht ehjä ammunta ja hiihtokin tuntui napsun paremmalta, vaikka ei vielä omaa tasoani. Kisa kisalta hiihtovauhti alkaa parantua. Seuraavaksi hiihdän Suomessa nuorten MM-katsastuksia sekä nuorten hiihdon ja ampumahiihdon SM-kisoja ja siitä sitten pikku hiljaa kohti nuorten MM-kisoja, Rolig kertoi.

Kisa päättyi Venäjän nelosvoittoon Daria Virolaysen (3 sakkoa) johdolla. Suvi Minkkinen oli 47:s (+8.22/ 5) ja Johanna Pykäläinen 48:s (+8.46/ 5)

Miesten 12,5 kilometrillä AAH:n Matti Hakala putosi muutaman sijan ja oli seitsemällä sakolla (0+1+3+3) 40:s (+6.22).

– Vähän jäi kismittämään sekä tämä kisa että kokonaisuus täällä, paljon enemmän olisi tarjottu. Hiihdosta puuttuu helppous, mikä toisi lisää vauhtia. Tänään eka ammunta onnistui kovassa tuulessa hyvin ja siinä nousin paljon. Pystyt sitten pilasi kilpailun, hiihdossa oli hyviä hetkiä, Hakala summasi.

Myös miesten voitto meni Venäjälle, kun Alexander Loginov piti neljästä sakosta huolimatta kärkisijansa. Toisena suomalaismiehenä takaa-ajoon yltänyt Olli Jaakkola oli 54:s (+9.33/ 7).

Samaan aikaan järjestetyssä Oberhofin maailmancupissa suomalaismiehistä parhaana torstain pikakilpailussa oli Tuukka Invenius 82:s (+3.24/ 0+1). Muille matkoille suomalaismiehet eivät päässeet.

Maailmancup jatkuu keskiviikkona Ruhpoldingissa, jonne miehistä on nimetty Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo. Sekä miesten että naisten joukkueita täydennetään kuluneen viikonvaiheen (MC/IBU) perusteella.

IBU-cupin viidenteen osakilpailuun Saksan Arberiin (13.–14.1.) on AAH:sta aiemmin valittu Auli Kiskola.

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic