Uutiset

Jessika Roligilta onnistunut paluu

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig avasi kautensa Kontiolahden GP-kisoissa ja pitkän kilpailutauon jälkeen tuloksena oli kolmas sija naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa.

– Meni yli omien odotusten, viimeisin vuosi on ollut tosi raskas ja viimeisestä kisastakin oli lähes yhdeksän kuukautta. Tulin kisoihin ihan vaan reenin kannalta ja onnistunut reeni tulikin. En pahasti ole tippunut tyttöjen kelkasta vaikka vaikeaa on ollut, 20-vuotias Rolig iloitsi.

Kontiolahdella katsastetaan kilpailijoita viikon päästä sunnuntaina Ruotsin Östersundissa alkavaan maailmancupiin sekä myös seuraavaa tasoa olevaan IBU-cupiin.

Naisten ylivoimainen ykkönen oli odotetusti Kaisa Mäkäräinen, joka onnistui myös ammunnassa täydellisesti (0+0). Kisan toinen nolla-ampuja Tiia-Mari Talvitie oli kakkonen (+3.21).

Yhden sakon ampunut Rolig jäi Talvitiestä vain 15 sekuntia. Laura Toivanen oli neljäs (+4.06/ 1+3) ja AAH:n Erika Jänkä viides (+4.36/ 0+2). AAH:n kolmas edustaja Auli Kiskola jäi yhdeksänneksi (+6.12/ 3+4).

– Suoritukseen nähden yllättävän hyvä sijoitus. Olkapäävaivoja on ollut viisi viikkoa ja lihaksissa todettiin repeämää. Vasta eilen sain fysioterapeutilta starttiluvan, mutta hiihtämättömyys näkyi kyllä vauhdissa. Kunhan saadaan käsi kuntoon ja hiihtotehoja alle, eiköhän vauhtiakin ala taas löytymään, korosti Erika Jänkä.

AAH:n Matti Hakala oli miesten kympillä neljällä sakolla (2+2) seitsemäs (+0.44).

– Ei ollut paras päivä. Ammunnassa makuulla keskittyminen herpaantui ja pystyssä yritin tuulessa varmistella, mutta sekään ei onnistunut. Hiihdossa jalka ei toiminut rennosti, Hakala summasi.

Miesten katsastusvoittajaksi nousi Tuomas Grönman (2+0) ennen Teemu Huhtalaa (+0.08/ 0+3) ja Tuukka Inveniusta (+0.18/ 1+1).

AAH:sta Mikael Koivunen oli kymmenes (+1.36/ 1+1), Artturi Pensasmaa 15:s (+3.08/ 1+2) ja Otto Ruusunen 20:s (+5.25/ 3+3).

AAH:n nuorista Joona Mäkelä oli M19-ykkönen ja Roope Nyström M19-kolmas, Sonja Harjuntausta N21-kuudes sekä Seeti Salonen M15-kakkonen ja Onni Mäkelä M15-kolmas.

Sunnuntaina ohjelmassa ovat takaa-ajokilpailut. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic