Uutiset

Jimi Helin tuplamestariksi SM-kisoissa

Hämeenlinnan Karateseuran Jimi Helin oli yksi kirkkaimmin tuikkineista tulevista tähdistä karaten SM-kisoissa Tampereella sunnuntaina.

Helin saavutti kisoissa kaksi SM-kultaa. Hän voitti kadettipoikien (14-15-vuotiaat) yli 70 kg:n sarjan ja oli ykkönen lisäksi ylemmän ikäluokan – juniorimiehet – yli 68 kg:n sarjassa.

Karateliiton vuoden 2012 mieskaratekaksi valittu Helin voitti kadeteissa molemmat ottelunsa näytöstyyliin 8–0 ennen täyttä aikaa. Hän nujersi ensimmäisessä ottelussaan Nurmijärven Shotokanin Mikko Remeksen ja sen jälkeen Rauman Karaten Kasimir Katasin.

Juniorisarjassa Helin otti kolme voittoa. Hän kukisti Lahden Shoreikanin Paavo Nyländerin 2–0, Tampereen Shotokanin Aapo Tapion 6–0 ja finaali meni Helinin nimiin pistein 6–2.

Niko Mantereelle …kaksi mitalia

Niko Mantere oli Hämeenlinnan Karateseuran toinen tuplamitalisti. Hän ylsi hopealle 12-13-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjassa ja kadettipoikien joukkuekilpailussa yhdessä Tuomas Haajasen ja Tatu Piekkarin kanssa.

Henkilökohtaisessa kisassa Mantere voitti ensin Lahden Karaten Mikael Rankin selvästi pistein 5–0. Renshinkanin Carl Katibak oli kuitenkin finaalissa hämeenlinnalaista parempi.

Mantere osallistui myös omaa ikäluokkaansa ylemmässä sarjassa, kadettipoikien alle 52-kiloisissa. Hän sai ensimmäisessä ottelussaan vastaansa tutun vastustajan Tikkurilan Tiikereiden Jimi Salosen. Salonen voitti tiukan ottelun niukasti 1–0 ja eteni lopulta sarjan mestaruuteen saakka.

Joukkuekilpailussa Hämeenlinnan Karateseura kukisti Kuopion kolmella otteluvoitolla. Voiton vei kuitenkin Renshinkan. Se voitti Hämeenlinnan yhdellä voitolla, kun kaksi ottelua päättyi tasapeliin. (HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic