fbpx
Uutiset

Jimmy Cola lyö tahtia MM-kisoissa

Hämeenlinnalaisen bilebändin Jimmy Colan ei ole tarvinnut pidätellä toukokuun alun keikoillaan. Kuuden miehen kokoonpano pääsee nimittäin soittamaan kunnon volyymeilla MM-kisojen Helsingin areenan liveorkesterina. Kolmatta vuotta koossa oleva bändi luo tunnelmaa ottelukatkojen aikana ja erätauoilla.

– Onhan tämä ihan hemmetin hienoa hommaa. Kahden viikon aikana pääsee soittamaan todella suurelle yleisölle ja vielä kunnon ryminällä, naurahtaa Jimmy Colan rumpali Erno Liukkonen.

Erno Liukkosen lisäksi Jimmy Colaan kuuluvat Lauri Liukkonen (kitara), Vesa Messman (basso), Mika Latvala (kosketinsoittimet), Juha Sokka (viulu) ja Jussi Mikkola (laulu).

Jimmy Cola on saanut hyvän vastaanoton areenassa.

– Varsinkin ulkomaalaiset kisavieraat ovat olleet innostuneita. Heille elävä musiikki jäähalleissa taitaa olla tutumpaa. Areenassahan tätä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa, Liukkonen kertoo.

Rokkia ja lätkäurkuja

Jimmy Cola valmistautui MM-kisakeikkoihinsa huolellisesti. Liukkonen kuvailee bändin ohjelmistoa peruslätkäbiiseiksi. Hallissa kajahtaa välillä myös Jimmy Colan MM-kisalevylle tekemä On aika niittää -kappale.

– Meillä on repertoaarissa tällä kertaa noin 50 biisiä, joista hankaamme kuitenkin vain pientä osaa – ja niistäkin vain kertosäkeiden tuutuja teemoja. Erätauolla pääsemme vetäisemään yhden koko kappaleenkin. Latvalan Mika näpelöi lisäksi myös perinteisiä lätkäurkuja.

– Milloin tahansa emme kuitenkaan saa täräytellä. Meillä on tyttö, joka ilmoittaa, milloin kajahtaa mainos, dj:n kappale tai meidän säveliä. Meillä on joka jätkällä korvanapit, joista kuulemme, mitä milloinkin tapahtuu. Biisintyngät pitää myös pystyä naulaamaan poikki heti kun kiekko putoaa jäähän, Liukkonen kuvailee.

MM-kisoihin Jimmy Colan bongasi Suomen Jääkiekkoliiton tapahtumakoordinaattori Petteri Hietanen, joka vastaa MM-kisoissa halliviihteestä.

– Meillä oli ollut haaveena jo pitempään päästä soittamaan MM-kisoihin. Homma toteutui lopulta, kun huomasimme, että Jimmy Cola on juuri sopivanlainen kokoonpano lätkärokkiin, Liukkonen pohtii.

The Orkestran miehiä

Jimmy Colan soittajat ovat monessa mukana. Lähes samalla kokoonpanolla miehet ovat tulleet tutuiksi The Orkestra -bändinä sekä Steen1 Orkestrana.

– Alkuvuoden keikkailimme rap-artisti Steen1:n kanssa. Olemme mukana myös hänen alkuvuodesta ilmestyneellä levyllään. Teemme siis tätä ihan tosissamme ja toivomme, että areenatouhu poikii lisää keikkoja ja liksaakin, Liukkonen vitsailee. (HäSa)

Asiasanat

Menot