Uutiset

Joel Sisler vahvistaa Huskiesin rivejä

Hämeenlinnan Huskies on vahvistanut puolustustaan vahvalla yhdysvaltalaisella pelaajalla. Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonaan nousseessa joukkueessa alkavalla kaudella pelaa Joel Sisler, joka on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen Huskiesin kanssa. Sisler pelasi ennen Suomeen tuloaan Portland State Vikingsin yliopistojoukkueessa FCS divisioona 1 -tasolla. Sisler on Huskies-seuran historian ensimmäinen oma jenkkihankinta.

Sislerin lisäksi Huskiesin riveissä on myös toinen yhdysvaltalainen pelaaja, keskushyökkääjä Jerell Jones, joka siirtyi Hämeenlinnaan 1. divisioonan Jyväskylän Jaguarsista. Uusi mies Huskiesin riveissä on myös puolustuksen linjaan hankittu Mika Luoma, joka pelasi aiemmin Vaahteraliigassa Seinäjoen Crocodilesissä.

Joel Sislerin ei tarvinnut kauan miettiä Suomeen siirtymistään. Huskiesin pelinrakentajan ja hyökkäyksen koordinaattorin Niclas Carpelanin yhteydenoton jälkeen jässikkä oli valmis pakkaamaan matkalaukkunsa.

– Minun piti alun perin tulla Suomeen vasta toukokuun alussa, mutta asiat etenivätkin todella nopeasti ja olin Hämeenlinnassa jo viime perjantaina. Olen jo tavannut muutaman uuden pelikaverinikin, ja ensimmäiset koko joukkueen treenit ovat tänään (torstaina), kertoo Sisler.

Sisler on kova vahvistus Huskiesille. Mies on lupautunut olemaan mukana myös joukkueen valmennuksessa.

– En tosin tiedä vielä oikeastaan mitään suomalaisen jenkkifutiksen tasosta. Se on kuitenkin varmaa, että Huskies saa painella uudella sarjatasollaan paljon lujempaa kuin viime kaudella. Peli on taatusti nopeampaa ja fyysisempää, Sisler muistuttaa.

Sisler on päässyt hyvin sisään uuden seuransa kuvioihin. Ensimmäistä kertaa Euroopassa oleva urheilija on viihtynyt hyvin varsinkin crossfit-harjoituksissa.

– Hämeenlinna on ihan mukava kaupunki, vaikka en ole vielä siihen kovin hyvin ennättänyt tutustuakaan. Asun nimittäin alkukesään saakka Niclaksen (Carpelan) luona Helsingissä, Sisler sanoo.

Huskies pelasi kolme edellistä kautta 2. divisioonassa. Jo toissa syksynä joukkue ylsi sarjassa toiseksi ja viime kauden päätteeksi se juhli Rautamaljan voittoa (2. divisioonan mestaruusottelu) kukistettuaan Hangon Sun Cityn pistein 35–8.

Hämeenlinnalaisten arvioidaan pärjäävän myös 1. divisioonassa. Huskies on povattu kovimmaksi haastajaksi Vaahteraliigan nousua tavoitteleville Wasa Royalsille ja helsinkiläiselle Wolverinesille.

Huskiesin varapuheenjohtaja Antti Silvola uskoo joukkueensa tarjoavan kannattajilleen jännittäviä hetkiä toukokuun lopulla käynnistyvässä divarissa.

– Meillä oli jo viime kaudella Kaurialan otteluiden yleisökeskiarvo 500 katsojaa ja Rautamaljan finaalia seurasi 700 katsojaa. Tavoitteenamme on saada kotioteluihimme vieläkin enemmän väkeä, sillä tänä vuonna kaikki matsit pelataan Kaurialassa, Silvola muistuttaa.

Haastajan rooli sopii hyvin Huskiesille.

– Meidän on helpompi lähteä kauteen, sillä emme ole nyt suosikkeja. Luvassa on kovia otteluita, mutta me olemme valmistautuneet kauteen hyvin. Esimakua tulevasta on luvassa jo toukokuun 17. päivänä Pullerin kentällä. kun kohtaamme kauteen valmistavassa harjoitusturnauksessa Kouvolan Indiansin ja Wolverinesin, Silvola sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020