fbpx
Uutiset

Joensuu voittoon finaalisarjan avauksessa - jännityspeli ratkesi supervuorossa

Superpesiksen loppuottelusarja Kouvolan Pallonlyöjien ja Joensuun Mailan välillä ei olisi voinut juuri tiukemmin alkaa kuin sunnuntaina Kouvolassa 4 286 katsojan edessä kävi.

Runkosarjavoittaja KPL menetti kotietunsa kahden tasan päättyneen jakson ja neljännelle tunnille venyneen taistelun jälkeen supervuoroparissa 0-1 (1-1, 6-6, 0-1).

Peli näytti pitkään kahden pohjalaislukkarin kaksinkamppailulta, kun ulkopelin lisäksi KPL:n Janne Kivipelto löi kopparien välistä kaksi ja JoMan Juha Puhtimäki yhden läpilyönnin.

Ulkopeliin painottuneessa kamppailussa voittojuoksu supervuoroparissa oli vieraiden jokerikotiuttaja Juha Niemen ainoa onnistuminen, ja ratkesi sekin vasta videotarkistuksen jälkeen.

– Tuntuu, että olisimme olleet ohjaksissa, mutta emme pystyneet nitkauttamaan Koplaa jaksojen aikana, henkäisi kotiedun kaapanneen JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.

– Nyt nuollaan haavat. Joensuun kentälle on haastavaa lähteä pelaamaan, koska se on hyvinkin erilainen muihin kenttiin verrattuna, pohti KPL:n viuhkamies Matti Iivarinen viitaten Mehtimäen pehmeään ja pompot pelistä poistavaan alustaan.

Avausjakson juoksut löivät jokerit, KPL:n kolmosluukkuiskulla johtoon vienyt Juha Korhonen ja JoMalle tasoituksen kakkossaumasta sivaltanut Aleksi Rautiainen. Vieraat hukkasivat viimeisen tasoittavalla palottoman ajon.Lyönti meni maisemiinToisella jaksolla JoMan Puhtimäen takarajalle osunut lyönti sujahti mainosten ohi maisemiin neljän (1+3) juoksun arvoisesti. Kivipelto yllätti JoMan kopparit takaa keskeltä kahdesti. Mainokseen osuneet lyönnit olivat vain kahden juoksun arvoisia, kun mainosten väliin sattuminen olisi tiennyt 2+4 lyötyä juoksua.

– Juho Hacklin (KPL:n kolmoskoppari) sanoi, että pallo osui keskelle rajaa. Se oli lyönti, joka ei onnistu kuin pari kertaa uralla, Puhtimäki maiskutteli.

Koplan Teemu Nurmion kakkosluukkuun iskemän läpilyönnin (1+1) ja tasoituksen jälkeen JoMa tarvitsi vielä Niemen kotiutuksen supervuoroparin avaavalla.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ottelusarja jatkuu ainakin ensi viikonloppuna lauantaina Joensuussa ja sunnuntaina Kouvolassa.Vimpeli otti pronssikiinnityksenVimpelin Veto kaatoi Superpesiksen ensimmäisessä pronssiottelussa Sotkamon Jymyn 2-1 (2-3, 11-2, 1-0). Vimpelin Saarikentällä pelatun ottelun ratkaisu nähtiin supervuorossa, missä Vedon Perttu Ruuska iski ratkaisevan juoksun Sotkamon Topi Korhosen räpylästä.

Ottelu oli Vedon hallintaa myös tilastojen valossa, sillä kolmostilanteet menivät isännille 24-12. Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kiitteli erityisesti mainiota vaihtolyöntipeliä esittänyttä Arttu Ruuskaa.

– Hän oli paras pelaajamme, Arttu toi itseluottamusta uhkuvia ja voittavia suorituksia.

Jymyn pääpiiskuri Jani Komulainen harmitteli vaisua sisäpeliä.

– Sisäpelimme ei pyörinyt käytännössä ollenkaan, hyvä kun maila osui välillä palloon.


Asiasanat

Menot